Cultură

BRAŞOV. Întâlnire specială la „Antares”, cu Michael Hăulică

  • michaelhulic.jpg
 

A doua întâlnire din acest an a Clubului de science fiction & fantasy Antares Brașov prilejuieşte un eveniment special. Sâmbătă, 6 februarie, de la ora 16.00, la Librăria Okian, invitatul de onoare este scriitorul și redactorul Michael Haulică, unul din cei mai proeminenți maeștri ai literaturii SF din țară și din străinătate.
Antares – Scifi&Fantasy Club Braşov numără în prezent peste 20 de membri din oraşul nostru, care se întâlnesc cel puţin o dată pe lună într-un eveniment public, şi alte câteva zeci care s-au stabilit în străinătate. „Literatură science-fiction şi fantasy, literatura speculativă, hard şi soft SF, fenomene bizare şi neexplicate, UFO-logie şi extratereştri, inteligenta artificială, călătoria în spaţiu şi timp, ştiinţe de frontieră, space opera, steampunk şi cyberpunk, poezie SF, aventuri în necunoscut, horror, supranatural, eroi şi mistere, roboţi şi nave spaţiale, Universuri conectate, integrativitate şi transdisciplinaritate, toate acestea se regăsesc în întâlnirile Antares, de aceea suntem suntem club, nu cenaclu. Îi invităm pe toţi iubitorii de SF şi pasionaţii de aceste subiecte interesante, stimulative, tematice, să ia parte la activităţile noastre lunare, unde se desfăşoară şi vizionări de filme, audiţii muzicale, lansări de carte, întâlniri cu scriitori, artişti şi arte vizuale, autori şi cenacluri din ţară şi din străinătate, atelier de creaţie SF, cursuri de creativ science-fiction writing, excursii tematice şi nu numai! Antares este un club deschis către orice domeniu de interes, fără frontiere şi fără limitări şi îi aşteptăm pe cei pasionaţi ca noi să exploreze alături de noi domeniul imaginarului şi al fanteziei!”, spune Anamaria Borlan, membru fondator al clubului.

Carte de vizită impresionantă

Michael Haulică, fost student la Universitatea Brașov, membru al Uniunii Scriitorilor din România și al S.W.A.G. (The Steampunk Writers&Artists Guild), este un scriitor proeminent, redactor, publicist, editor din spațiul literaturii science-fiction român.

Este binecunoscut ca redactor în cadrul unui grup editorial, coordonator al colecțiilor de SF&F ale editurii Paladin, redactor-șef al revistelor Argos și Galileo, iar activitatea sa literară și de promoter nu se oprește aici.

Michael Haulică are publicate o serie de volume de proză și articole literare SF, atât în română cât și în mai multe limbi: engleză, franceză, daneză, portugheză, cehă, maghiară, croată, bulgară, chiar și japoneză.

Este o prezență remarcabilă în antologii prestigioase, la edituri precum Nemira, Millenium Press, Karmat Press, Quasar, Media Tech&Texa Rom, unde a publicat numeroase texte și lucrări reprezentative, traduse în mai multe limbi străine.

Michael Haulică este autorul a opt volume personale de literatură science-fiction, din 1999 până în prezent, apărute în format tipărit sau ebook, și, de asemenea, are șapte antologii realizate și coordonate, pe lângă numeroiasse colaborări cu diferite publicații, reviste, fanzine, din țară și internațional.

Michael este un scriitor cu multe premii importante, dintre care amintim:
–    șapte premii obținute la edițiile anuale RomCon (Convenția Națională de literatură și artă Science Fiction și Fantasy);
–    Omul anului la galele Atelier Kult;
–    Premiul SRSFF (Societatea Română de Science-Fiction și Fantasy) pentru promovarea literaturii science-fiction în anul 2009;
–    Premiile Vladimir Colin 2014, permiul pentru text de frontieră și nominalizare la Secțiunea non-fiction.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button