Delicte

Sentință dată în Ungaria, pentru tâlhărie, recunoscută la Curtea de Apel BRAȘOV

 
Curtea de Apel Brașov a admis, astăzi, sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov și, având în vedere cooperarea judiciară internațională în materie penală, a recunoscut o sentință penală dată de Judecătoria Centrală a Sectoarelor Pesta, prin care un cetățean român a fost condamnat la șase ani de închisoare, pentru tâlhărie.
 
Sentința respectivă, care îl privește pe Imre Szasz, fusese dată pe data de 30 ianuarie 2015. De altfel, bărbatul se află în penitenciar, în Budapesta, dar va fi transferat la o închisoare din România, conform dispoziției Curții de Apel Brașov.
 
„În baza art.15 din Legea nr.302/2004 republicată, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, deduce din pedeapsa aplicată perioada executată de la 26.09.2014 la zi. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei, la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art.154 alin.12 din Legea nr.302/2004 republicată, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, la data rămânerii definitive a prezentei, hotărârea şi un exemplar al mandatului de executare a pedepsei închisorii se comunică autorităţii competente a statului emitent, Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi, în copie, direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Justiţiei”, conform deciziei Curții.
 
Sentința poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare pentru persoana condamnată și de la pronunțare pentru procuror. 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button