Știință

Trei astronauţi au revenit cu bine pe Terra

 

Trei astronauţi au revenit cu bine pe Terra, după o misiune de aproape cinci luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). E vorba de astronautul american Kjell Lindgren, cosmonautul rus Oleg Kononenko şi astronautul japonez Kimiya Yui. Aceştia au aterizat în stepele din apropiere de oraşul Zhezkazgan din Kazahstan, informează Reuters.

Înlocuitorii lor la bordul ISS vor decola de pe cosmodromul Baikonur, săptămâna viitoare. La bordul staţiei au rămas comandantul ISS, astronautul american Scott Kelly, şi cosmonauţii ruşi Mihail Kornienko şi Serghei Volkov.

În septembrie, o capsulă având la bord trei astronauţi, printre care Ghenadi Padalka, omul care a petrecut cea mai îndelungată perioadă de timp în spaţiu, a aterizat cu bine în stepele din Kazahstan.

ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button