112

UPDATE. Cadavrul pilotului Mircea Crăciun a fost transportat la IML Brașov. Epava va fi ridicată mâine cu ajutorul unui elicopter

 

Trupul neînsuflețit al pilotului Mircea Crăciun, care s-a prăbușit cu planorul în urmă cu aproape patru luni, în Masivul Postăvarul, a fost ridicat de către anchetatori și transportat la Serviciul de Medicină Legală Brașov, urmând ca epava să fie ridicată din zona greu accesibilă cu ajutorul unui elicopter, în cursul zilei de luni.

„Astăzi s-a coborât cadavrul pilotului și mâine se intenționează să se ridice resturile epavei planorului cu un elicopter. Pe timp de noapte vor rămâne doi jandarmi care să izoleze zona până la sosirea elicopterului”, a declarat Ciprian Aldea, purtător de cuvânt al IJJ Brașov.

Totodată, familia planoristului a fost contactată încă de ieri de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

„Am vorbit personal cu fiul său la telefon, încă de ieri. Procurorul de caz decide cine o să ridice epava planorului și care o să fie procedura”, a explicat Raed Arafat pentru mytex.ro.

Acțiunea de cercetare și recuperare a epavei aparatului de zbor dispărut în prima jumătate a lunii august și găsit sâmbătă în zona Muchia Cheii a fost reluată duminică dimineață.

Zona Muchia Cheii, unde s-au găsit planorul și rămășitele pilotului se situează între Poiana Trei Fetițe și Cheile Râșnoavei, fiind destul de greu de accesat.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi urmează ca un specialist din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) să se ducă la fața locului, pentru a cerceta aparatul de zbor.

Reamintim că în urma unui apel la 112, jandarmii montani, pompierii și salvamontiștii au plecat în zona Muchia Cheii în căutarea epavei planorului pilotat de Mircea Crăciun.

În 6 august, membri ai Aeroclubului Brașov l-au ajutat pe Mircea Crăciun să se înalțe și să decoleze din Masivul Postăvarul, în cadrul unui zbor de antrenament. Pilotul se pregătea să doboare un record de 1.000 de kilometri în zbor liber.

CITIȚI ȘI:

UPDATE. Acțiunea de cercetare a locului prăbușirii planorului, reluată astăzi. Lipsesc bucăți din trupul neînsuflețit al pilotului

UPDATE. BRAȘOV. Căutări superficiale ale planorului în luna august?

UPDATE. BRAȘOV. Video de la acțiunea militarilor urcați pe munte în căutarea aeroplanului prăbușit

UPDATE. BRAȘOV. CERT. Obiectul identificat de turiști în Masivul Postăvarul este planorul dispărut în luna august

BRAŞOV. Planorul dispărut a fost găsit!

EXCLUSIV. Ce spune Mircea Crăciun jr., fiul planoristului dispărut

BRAȘOV. Raed Arafat, în cazul planorului dispărut: „Primim 20 de informații pe zi. Căutarea a fost extinsă în Munții Baiului”

Căutările, planorului dispărut, îngreunate de neînțelegerile dintre instituții. MAI a decis reducerea efectivelor din teren


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button