Cultură

BRAŞOV. Evenimente speciale la „Reduta”

 

Fundația „Rafael” din Codlea şi Penitenciarul Codlea îi invită pe braşoveni astăzi, la un eveniment special, care va avea loc la Centrul Cultural „Reduta”, două piese de teatru jucate de oameni care sunt favoriţi la stigmatizare şi discriminare din partea societăţii: persoane cu dizabilităţi şi persoane private de libertate. De asemenea, în foaierul instituţiei a fost amenajată o expoziţie cu produse realizate în Atelierul Protejat „Rafael”.

De la ora 17, va fi pusă în scenă piesa de teatru „Robin, prietenul meu”, spectacol în care vor juca persoane cu dizabilități, sub coordonarea Alinei Rădulescu, asistent social în cadrul organizației.
În continuarea actului artistic și social, 11 deținuți de la Penitenciarul Codlea, alături de Gabriel Costea, actor și regizor al piesei, vor pune în scenă „12 oameni furioși”, spectacol pregătitor din cadrul Festivalului MultiArt pentru Deținuți.
Dialogul artistic este un impresionant efort al acestor oameni care împletesc frumosul și dăruirea într-o cunună emoționantă pe care o poartă toți cei care reușesc să își depășească propriile limite și prejudecăți.
Intrarea este liberă!

Frumuseţi din Atelierul Protejat „Rafael”

De asemenea, în foaierul reputatei instituții de cultură este amenajată o încântătoare expoziție cu produse realizate în Atelierul Protejat „Rafael”: lumânări, bijuterii, obiecte handmade, toate confecționate cu bucurie și cu migală de 12 angajați cu dizabilități.
Atât Fundația Rafael cât și Penitenciarul Codlea, promotorii acestui dublu spectacol, își propun, astfel, să aducă în fața spectatorilor eforturile de integrare socială ale persoanelor cu dizabilități și ale deținuților, în speranța că și comunitățile vor fi mai pregătite să le ofere o șansă.
Sunt invitați toți brașovenii dispuși să își cunoască mai bine semenii și să se bucure de o impresionantă experiență de cunoaștere și de autoanaliză.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare