Politic

UPDATE. PNL: „PSD să spună cu voce tare dacă îl mai susține pe Ponta“

 

PNL cere demisia lui Victor Ponta, după ce acesta a fost trimis în judecată de DNA. Se arată într-un comunicat că acesta „este singurul premier trimis în judecată pentru infracțiuni conexe celor de corupție și aflat încă în funcție“

„Victor Ponta este toxic pentru România, deținând în continuare funcția de prim-ministru. PNL i-a cerut demisia din momentul în care împotriva sa a fost începută urmărirea penală.

În Europa, Victor Ponta este singurul premier trimis în judecată pentru infracțiuni conexe celor de corupție și aflat încă în funcție. Posibilitatea de a fi condamnat chiar din postura de prim-ministru pune România în cea mai dificilă situație în relația cu partenerii săi. Ponta a compromis funcția de șef al Executivului, esențială într-un stat de drept.

Faptul că rămâne în funcție este o sfidare adusă românilor, care au transmis clar mesajul că resping politicienii cu probleme de integritate și suspectați de corupție în dosarele instrumentate de DNA.

Ponta dă un exemplu nociv și creează un precedent extrem de periculos care va justifica și în cazul altora să reprezinte instituții ale statului din calitatea de inculpat sau de trimis în judecată“, se arată în comunicat.

De asemenea, PNL solicită coaliției de guvernare să precizeze public și să asume dacă îl mai susține pe Victor Ponta în funcția de premier. „PSD să spună cu voce tare dacă mai girează un inculpat, trimis în judecată, pentru a conduce Executivul, care este parte a uneia dintre cele trei puteri în stat.“, se mai menţionează.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție – l-au trimis în judecată pe Victor Ponta pentru: „fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor“.

Citiţi şi: Ponta a fost TRIMIS în judecată!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button