Clădire complet reabilitată la Feldioara, pentru elevi
Aflat încă în desfășurare, proiectul care vizează dezvoltarea și modernizarea infrastructurii școlare va mai parcurge în curând o etapă în drumul său spre finalizare. Elevii de gimnaziu care până anul trecut au învățat la fosta Școală Agricolă din comuna Feldioara au fost mutați într-o altă unitate de învățământ și anume în corpul B de clădire ce aparține de Liceul „Petru Rareș”.
Motivul pentru care s-a recurs la această mutare l-a constituit lucrările de reabilitare și modernizare ale vechii școli, lucrări aflate și astăzi în plină derulare. Investiția despre care vorbim se referă la Liceul „Petru Rareș” din Feldioara, corpul C Clasele I-IV, cunoscut sub numele de Școala Agricolă. Clădirea era foarte veche, uzată fizic și moral, astfel încât ea necesita îmbunătățiri urgente, o reparație capitală, precum și alte reabilitări și dotări.
Proiectul beneficiază de finanțare din fonduri europene
Cererea de finanțare făcută acum câțiva ani de Primărie a vizat „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea Liceului Teoretic „Petru Rareș” Feldioara, corp C Clasele I-IV”, în cadrul Axei prioritare 3: Îmbunătățirea Infrastructurii Sociale din Programul Operațional Regional 2007-2013. Domeniul de intervenție 3.4 al proiectului vizează „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.
Lucrările începute în vara anului trecut vor fi încheiate în următoarele două-trei luni, mai precis până în vara acestui an, așa încât elevii care au fost mutați în alt corp de clădire vor reveni să învețe din nou aici în toamnă, o dată cu începutul noului an școlar.
Termenul de finalizare a investiției (18 luni) va fi așadar devansat, în condițiile în care intervențiile au fost ample, deoarece a fost ridicat un nou corp de clădire de la zero, iar corpul C, în care vor studia elevii din clasele I-IV, va fi complet modernizat. De asemenea, în bugetul proiectului care beneficiază de finanțare din fonduri europene sunt prevăzute să se realizeze și alte amenajări, precum și dotări.
Operațiunile de reabilitare și modernizare au vizat, printre altele, intervenții radicale la acoperiș, care a fost complet schimbat, la podele, ferestre, pereții interni și exteriori, păstrându-se totodată elemente din vechea arhitectură, precum și specificul estetic propriu unui așezământ de educație și cultură tradițional. Cu alte cuvinte, s-a îmbinat astfel, pe cât posibil, vechiul cu noul.
Imobilul a fost recompartimentat integral și mansardat, astfel încât aici să funcționeze noi clase și spații destinate elevilor și cadrelor didactice: săli de clasă, cancelarie, laboratoare, grupuri sanitare moderne, centrală termică pe gaz.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.