Agenda locală

Colegiul Național Unirea, primul liceu cu lift din Brașov

  • logomytex.png
 

Colegiul Național „Unirea“ va fi prima unitate de învățământ din Brașov, care va avea lift exterior la una dintre clădirile vechi pe care le deține. Liftul a fost inclus în planul de reparații capitale pentru corpul A al colegiului și va putea fi folosit deopotrivă de persoanele cu dizabilități și de ceilalți elevi sau de profesori. Un lift similar va fi construit și la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă“. La această școală însă, liftul face parte din planul de extindere cu încă un corp de clădire, proiect aflat în prezent în implementare.

 

Reparații capitale la corpul A al Colegiului „Unirea“

Proiectul de reparații capitale va fi o investiție multianuală care se va face în 2015 și 2016, pe parcursul a 12 luni, și care a fost estimată la aproximativ nouă milioane de lei. „Mai avem de obținut un aviz, după care vom depune documentația în vederea obținerii autorizației de construcție. Sperăm ca la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie să putem scoate la licitație contractul pentru lucrările de reparații capitale la corpul A al Colegiului Național «Unirea». Pentru noi, aceasta este o investiție foarte importantă, nu doar prin prisma faptului că vorbim despre lucrări absolut necesare la un liceu de elită al Brașovului, ci și pentru că aceasta este prima unitate de învățământ din municipiu la care vom amplasa un lift exterior, pe o clădire deja existentă”, a spus primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

Pe lângă construcția liftului, lucrările cuprind și zugrăveli, înlocuirea ferestrelor și recondiționarea ușilor, înlocuirea tuturor instalațiilor (apă, canalizare, instalații electrice și de încălzire, telefonie și internet) și suplimentarea numărului de grupuri sanitare.

 „Ne dorim ca licitația să fie atribuită în timp util, astfel încât lucrările din clase să fie executate pe parcursul vacanțelor, iar orele de curs să nu fie afectate foarte tare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare