Delicte

Prejudiciu de 80.000 de euro într-un proiect cu bani europeni

Prejudiciu de 80.000 de euro într-un proiect cu bani europeni

Cinci persoane au fost trimise în judecată la Tribunalul Cluj, luni, de către Parchetul European (EPPO) condus de Laura Codruța Kovesi, fiind acuzate de fraudarea fondurilor europene. Cei cinci sunt acuzați că s-au pus de acord să depună trei oferte la o licitație pe un proiect cu fonduri europene de la Primăria comunei Deda, din Mureș, astfel încât una dintre firme să fie cu siguranță selectată pentru a primi banii.

Aceste trimiteri în judecată provin dintr-o investigație a EPPO cu privire la proiectul „De la marginalizare la integrare”, menit să îmbunătățească incluziunea comunităților rome marginalizate și să reducă riscul de sărăcie și de excluziune socială”, se arată într-un comunicat de presă al EPPO.
Perchezițiile în acest dosar au avut loc în noiembrie 2023, la sediul Primăriei Deda, la trei firme şi la locuinţele suspecţilor.

După ce comuna Deda din Mureș (beneficiarul fondurilor) a lansat procedurile de achiziții publice, în urma cărora au fost încheiate trei contracte, inculpații s-au pus de acord să depună trei oferte astfel încât contractele să fie oferite unei singure firme. EPPO arată că astfel primarul din Deda a fost indus „în eroare”, și, „acționând fără vinovăție, a depus cererile la autoritatea de management”.

„Inculpații sunt acuzați de deturnare de fonduri – aproximativ 80.000 de euro (397 793 RON). Unul dintre pârâți a rambursat o parte din fonduri”, precizează EPPO.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button