Expres

Cresc alocațiile pentru copii

Cresc alocațiile pentru copii

Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025, a anunțat ministra Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu. Începând cu 2021, alocațiile se indexează anual pe baza inflației. Părinții copiilor, indiferent dacă au mai puțin sau mai mult de 2 ani, vor beneficia de o alocație mai mare, cu o inflație calculată la o cifră de peste 10%.

Alocațiile vor crește din 2025 cu 10,4%, cu inflația (calculată de INS, n.r.). Asta înseamnă că după estimările colegilor noștri, pentru alocațiile copiilor care sunt peste 2 ani vom avea, sper să nu greșesc, o creștere la 323 lei, dar și a celor care sunt sub 2 ani, de asemenea, vom avea o creștere de 10,4%, vom ajunge la 700 și ceva de lei”, a declarat Simona Bucura Oprescu, citată de Antena3.ro.

Această majorare vine în urma unei serii de creșteri anuale determinate de inflație. În luna ianuarie a acestui an, alocațiile au fost majorate cu 13,8%, astfel încât copiii cu vârste de peste 2 ani au beneficiat de o alocație crescută de la 256 lei la 292 lei, iar cei cu handicap, cu vârste de până la 18 ani, au primit 719 lei, față de 631 lei în 2022.

Conform Ordonanței de Urgență 126/2021, cuantumul alocațiilor pentru copii se indexează anual, automat, în funcție de rata medie anuală a inflației. Acest mecanism a fost aplicat pentru prima dată în ianuarie 2023, iar de atunci, alocațiile au fost ajustate în fiecare an pentru a reflecta creșterile de prețuri comunicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button