Economic

Brașov vs Constanța – situația închirierilor în regim hotelier / Care sunt prețurile

Brașov vs Constanța.

Segmentul închirierilor în regim hotelier a devenit pe parcursul ultimilor ani tot mai atractiv pentru investitorii în imobiliare, iar două orașele-magnet atât pentru aceștia, cât și pentru turiști sunt Brașov și Constanța.

„Brașov sau Constanța? Este o întrebare ce apare des pe buzele investitorilor pe segmentul chiriilor în regim hotelier. Fiecare din cele două orașe are propriile atuuri și ambele au o infrastructură de property management dezvoltată pentru a putea gestiona această activitate de la distanță. În cele din urmă, un randament mediu la nivelul orașelor este greu de estimat, astfel încât profitabilitatea trebuie calculată în funcție de caracteristicile fiecărei proprietăți începând cu amplasamentul exact și continuând cu facilitățile oferite, existența unui loc de parcare, nivelul de echipare și mobilare și altele”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Imobiliare.ro a realizat o analiză detaliată despre modalitățile prin care poți identifica locuințe cu potențial ridicat de valorificare prin închirierea în regim hotelier, venind astfel în ajutorul celor interesați să facă investiții imobiliare în aceste destinații îndrăgite de români, dar și de străinii care ne vizitează țara.

Iată principalele concluzii:

  • Segmentul închirierilor în regim hotelier este puternic influențat de sezonalitate. Turiștii ajung în Brașov în număr mare pe tot parcursul anului, orașul dispunând de numeroase puncte de atracție și punându-le la dispoziție opțiuni de petrecere a timpului liber indiferent de anotimp. Profitabilitatea segmentului închirierilor în regim hotelier este strâns legată de sezonul estival în cazul proprietăților din Constanța.
  • De cele mai multe ori, apartamentele care pot fi închiriate în regim hotelier sunt alese de familii. Locuințele care pun la dispoziția turiștilor și un loc de parcare sunt preferate de aceștia.
  • Sunt potrivite pentru închirierea în regim hotelier în special garsonierele și apartamentele cu 2 camere. Apropierea față de centrul orașului este văzută, în general, ca un avantaj de turiști. 
  • Este de preferat să investești într-o locuință nouă. Amenajarea sa este extrem de importantă, o poate diferenția ușor de alte locuințe disponibile pe piață și o poate face astfel  mai profitabilă.
  • Prețurile de achiziție sunt mai ridicate în Brașov, decât în Constanța. Locuințele noi se vând, totodată, cu prețuri mai mari decât cele vechi.
Brașov vs Constanța | MyTex.ro

Brașov vs Constanța

Investitorii trebuie să plătească mai mult pentru a cumpăra un apartament în Brașov decât dacă optează pentru o proprietate în Constanța.

Apartamentele noi din Brașov au fost scoase la vânzare, în medie, luna trecută cu 2.295 euro/mp, în timp ce o locuință similară putea fi cumpărată cu 1.833 euro/mp în Constanța, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

Apartamentele vechi pot fi achiziționate, în medie, cu 1.912 euro/mp în Brașov și cu 1.648 euro/mp în Constanța.

Tarifele practicate la închirierea în regim hotelier sunt influențate de zona în care se află locuința, dar și de suprafața și dotările sale. Turiștii preferă proprietățile care le pun la dispoziție și un loc de parcare.

În momentul de față, un apartament cu 2 camere situat în centrul Brașovului, care a primit recenzii excelente din partea celor găzduiți anterior și dispune de loc de parcare, poate fi închiriat în timpul săptămânii de o familie cu un copil cu o sumă cuprinsă între 315 și 770 lei/noapte, echivalentul a 63-155 euro/noapte.

Un apartament cu 2 camere aflat în Constanța, cu vedere la mare, parcare, care a obținut recenzii excelente, poate fi închiriat, în această perioadă, de o familie cu un copil cu 325-675 lei/noapte (65-136 euro/noapte). În zona Mamaia-Năvodari prețurile sunt în unele cazuri mai mari. Achiziția unui apartament în această zonă a litoralului este, însă, mai costisitoare.

Întreaga analiză o puteți citi AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button