Economic

Epopeea Autostrăzii București – Brașov / Cică, termenul de finalizare ar fi 2031…

Epopeea Autostrăzii București – Brașov. Cei mai mulți români nu cred că se va șofa vreodată, de la București la Brașov, neîntrerupt, cu 130 de kilometri pe oră. Asta cu toate că CNAIR a spus că noul termen de finalizare ar fi 2031.

A circula de la București până la Brașov neîntrerupt, cu viteza de 130 km/h, pe autostradă, pare mai degrabă un vis frumos. Oficialii de la CNAIR estimează că noul termen, la care autostrada de pe Valea Prahovei, „Ploiești-Brașov”, va fi gata, e 2031, un termen privit cu mult scepticism în spațiul public.

Odată, București și Brașov ar urma să fie legate prin două mari secțiuni de autostradă – București-Ploiești, cu o lungime de 56 km, operabilă din anul 2012, și Ploiești-Brașov, cu o lungime de 105 km, care se află în faza de pregătire din 2021. Ploiești-Brașov va fi, de fapt, tronsonul 2 din Autostrada Transilvania (A3, București-Borș). Tronsonul este împărțit în două secțiuni: Ploiești – Comarnic, cu o lungime de 49 km, și Comarnic-Brașov, cu o lungime de 58 km.

Epopeea Autostrăzii București – Brașov

Pentru ziare.com, Cătălin Drulă, fost ministru USR al Transporturilor, a declarat că nu crede că lucrările vor fi gata la termenul dat de CNAIR, respectiv în 2031: „În ultimii trei ani, în mandatul domnului Grindeanu, proiectul Autostrăzii Ploiești-Brașov nu a progresat mai deloc, nici măcar cu prima etapă: studiul de fezabilitate. Investigații nu s-au făcut în zonele grele de munte, proiectare de detaliu, avize, acord de mediu, totul este într-un stadiu incipient. Cum ne-am putea aștepta să fie gata în 7 ani, de astăzi, o autostradă montană când chiar și partea de pregătire – studiile și proiectarea sunt blocate? Ce să mai vorbim despre licitații, constructori, lucrări în teren?”.

Unii oficiali guvernamentali au estimat că abia în anul 2040 ar fi gata autostrada buclucașă, alții au vorbit de 2050. Cert este că, mulți ani de acum înainte, se va circula în condiții de aglomerare maximă pe DN 1, cu timp, bani și nervi consumați.

Vezi detalii AICI despre alternativa RO-LA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Român
5 ore în urmă

Niște dobitoci criminali și hoți.

Back to top button