112

ISU Brașov: „Opriți incendierea vegetației uscate!”

Opriți incendierea vegetației uscate – este apelul pompierilor brașoveni. Canicula și uscăciunea avansată favorizează extinderea cu repeziciune a flăcărilor.

„În ultimele 48 de ore mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Brașov au intervenit pentru localizarea și stingerea a 5 incendii ce au cuprins zeci de hectare de vegetație uscată și litiera în județul nostru. Astfel, echipajele de pompieri împreună cu serviciile voluntare și lucrători de la Ocoalele Silvice au depus eforturi susținute pentru a localiza și limita extinderea incendiilor.

Reamintim cetățenilor că arderea vegetației este interzisă, extrem de periculoasă și poate duce la tragedii. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie”, a transmis ISU Brașov.

Ce puteți face pentru a preveni incendiile de vegetație:
-Nu folosiți focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt.
-Fiți vigilenți și semnalați orice început de incendiu la numărul de urgență 112.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
jonelul
1 luna în urmă

acum abia v-ati dat si voi seama cine este responsabil de aceste incendii ! pana acum ati tacut si ati lasat falsa impresie ca incalzirea globala e de vina !

Back to top button