Gastronomie

Cuțitul de aur al lui Chef Florin Dumitrescu gătește la Aro Palace Brașov / Trucul lui Laurențiu Neamțu pentru un pește la grătar savuros / Rețeta

Cuțitul de aur al lui Chef Florin Dumitrescu gătește la Aro Palace Brașov.

Este vorba de Chef Laurențiu Neamțu, care a fost finalist în sezonul 11 al emisiunii Chefi la cuțite, difuzată de Antena 1

La doar 19 ani, după absolvirea școlii de Turism și Alimentație Publică, a plecat în Cipru, apoi în Statele Unite, unde a lucrat în locații exclusiviste. A urmat stagii în restaurante cu stele Michelin din New York, un schimb de experiență în China, iar în 2018 a lucrat la L’Atelier du Joel Robuchon din Londra, perfecționându-și cunoștințele despre bucătăria franceză. În 2019, s-a întors în România și, începând cu februarie 2022, încântă cu preparatele sale la Restaurantul Aro Palace.

Cuțitul de aur al lui Chef Florin Dumitrescu gătește la Aro Palace Brașov

„Experiența mea la Chefi la Cuțite a fost una foarte frumoasă. Pot descrie această experiență în câteva cuvinte: deosebită, unică, specială, emoționantă și palpitantă. Am avut mari emoții, când am pășit pentru primă dată în acel platou, deoarece m-am aflat pentru prima oară în fața camerelor de filmat! Am întâlnit oameni minunați acolo și mi-am făcut foarte mulți prieteni… Pentru mine nu există un Chef Bucătar bun, fără o echipă puternică în spate. Tratează-i pe cei din jurul tău cum ai vrea să fii tu tratat înapoi! Întotdeauna merg pe premisa că trebuie să le ofer respect și iubire celor din jur, iar la fel primesc și eu de la ei”, a declarat Laurențiu Neamțu.

Recomandarea sa din meniu pentru a mânca la Aro Palace este pulpă de rață gătită confit, cartofi cu trufe, legume de sezon și sos din fructe de pădure.

Trucul lui Laurențiu Neamțu pentru un pește la grătar savuros

Însă, pentru Fanatik, Laurențiu Neamțu a dezvăluit un secret atunci când se prepară o rețetă de pește la grătar: „Ca să nu se lipească de tigaie sau grătar, după ce gătiți carnea, lăsați-o să se odihnească cel puțin jumătate din timpul în care s-a gătit. Alegerea ingredientelor este foarte importantă”.

El a mai precizat că, pentru a face sosul, e bine să începeți cu o reducție, apoi, la final, adăugați untul rece și emulsionați compoziția cu un blender.

Pentru sos e nevoie de:

  • 50 de mililitri de ulei;
  • 100 grame de ceapă eșalotă (ceapă franțuzească, roșie);
  • 30 de grame de usturoi;
  • 250 de mililitri de vin alb;
  • 50 de mililitri de lămâie;
  • un gram de paprika;
  • 200 de grame de unt;
  • 50 de grame de pătrunjel verde;
  • sare și piper, după gust.

„Mie îmi place foarte mult să gătesc pește și preparate din pește. Cel mai important lucru atunci când gătim pește este să fie cât mai proaspăt! De la asta pornim. Mie îmi place foarte mult, de exemplu, limba de mare, chiar dacă e mai scumpă. E un pește extraordinar, are cel mai scăzut nivel de mercur și e o sursă bogată de vitamine ca B6 și B12, cu beneficii cardiovasculare și neurochirurgicale. Eu îl gătesc simplu, îl curăț și scot membrana (pielița), apoi îl trec prin făină și îl prăjesc ușor în unt clarifiat. Lângă el fac o garnitură de cartofi și legume de sezon”, a detaliat Laurențiu Neamțu pentru sursa citată.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button