Expres

Aeroportul Brașov: noi locuri de muncă / Se pregătește închirierea spațiilor comerciale

Aeroportul Brașov: noi locuri de muncă și se pregătește închirierea spațiilor comerciale. Nu mai puțin de trei proiecte de hotărâre ce vizează Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav” vor fi supuse astăzi aprobării consilierilor județeni. Consiliul Județean se reunește în plen, de la ora 10.00, iar pe ordinea de zi a ședinței sunt 43 de proiecte de HCJ.
Proiectul ordinii de zi îl puteți vedea aici.

În ce domenii sunt cele 22 de posturi

Aeroportul Brașov: noi locuri de muncă. Unul dintre proiecte se referă la aprobarea unei noi organigrame și a statului de funcții pentru Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Conform adresei înaintate CJ de către directorul general al Regiei, Alexandru Anghel, e nevoie de completarea organigramei și a statului de funcții cu 22 de posturi noi, la solicitarea autorităților abilitate în vederea certificării aeroportului.
Astfel, majoritatea posturilor (13) sunt alocate serviciului pentru situaţii de urgenţă şi intervenţie în caz de salvare. Alte șase posturi sunt pentru Serviciul de Securitate Aeroportuară/ Probleme Speciale şi documente Clasificate, două la asistenţa managerială şi încă unul la Compartimentul de Siguranţă şi Coordonare Operaţională. În acest moment, Regia are deja 53 de angajaţi și va ajunge astfel la 75.

Aeroportul Brașov: noi locuri de muncă. Documentația (inclusiv organigramă și stat de funcții) poate fi studiată aici:

De la 7 la 130 de euro pe metru pătrat

De asemenea, având în vedere că Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav” a primit în administrare de la Consiliul Județean imobilele (terenuri, clădiri), încă din septembrie 2022, se pregătește închirierea spaţiilor comerciale, prin licitație publică. Prețurile de pornire urmează să fie aprobate de Consiliul Judeţean în şedinţa de astăzi.
În baza raportului depus de o firmă de evaluare contractată de regie, preţul de pornire pentru spaţiile comerciale amplasate la parterul şi etajul terminalului este de 33 euro/mp fără TVA. Pentru spaţiile de depozitare sau alte anexe de la parter şi etaj, preţul de pornire este de 17,5 euro/mp fără TVA. De la 7 euro/mp fără TVA sunt prețurile de la care vor porni licitațiile pentru spațiile de la subsol.
Pentru amplasarea de echipamente tip ATM (bancomate), automate (vending machine) de cafea sau alte produse, chiria porneşte de la 130 euro/mp fără TVA.
Licitaţiile vor fi organizate de Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, ca „adevărat proprietar”. Contractele vor avea o valabilitate de 5 ani, iar preţurile de pornire au fost stabilite luând în calcul un 500.000 de pasageri pe an. De la un număr mai mare de călători, acestea vor crește.

Documentația este aici:

Cea de-a treia hotărâre privind Aeroportul este una de modificare minoră, prin actualizarea unor valori de inventar, a HCJ din 31 august 2022 privind darea în administrarea a imobilelor (terenuri și construcții) de către Consiliul Județean către Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.

Proiectul de hotărâre cu documentele aferente:


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună […]

1 an în urmă

[…] Autonome „AIBG”, suplimentarea organigramei și a statului de funcții ale Regiei (detalii aici) şi închirierea prin licitaţie publică, de către Regia Autonomă AIBG, a bunurilor proprietate […]

1 an în urmă

[…] Brașov – concurs de angajare pe alte trei posturi. Concursul de recrutare se organizează pentru ocuparea a 3 (trei) posturi […]

Back to top button