112

Update. Șase morți în incendiile din California

 

Incendiile care au cuprins statul american au ucis până acum șase persoane, scrie Huffington Post. Alte 17 sunt date dispărute. Printre cei uciși de incendii se află doi pompieri, dar și doi copii și străbunica lor. Peste 38.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele. Peste 3.400 de pompieri au fost mobilizaţi dar autorităţile au anunţat că urmează vreme caldă şi uscată în restul săptămânii, iar situaţia ar putea deveni mai gravă. Incendiile din districtul Shasta se intersectează cu vântul puternic şi creează „tornade de foc” care distrug copaci şi maşini, conform oficialilor. Focul a distrus cel puţin 500 de locuinţe şi ameninţă alte mii de case. Pompierii se luptă cu incendiul, însă doar 5% din incendiu se află sub control.
Incendiul a început luni, de la o mașină care a avut probleme, şi a ars în jur de 19.000 de hectare de pământ, o suprafaţă mai mare decât cea a oraşului San Francisco. Președintele american Donald Trump a declarat sâmbătă starea de urgență în acest stat. Departamentul pentru Securitate Națională si Agenția Federală pentru Gestionarea Urgențelor (FEMA) sunt autorizate prin ordin prezidențial să coordoneze toate ajutoarele pentru autoritățile statale, locale și tribale, cu scopul a ușura suferințele populației, a transmis Casa Albă prin intermediul unui comunicat.

Citiți și:

Incendii apocaliptice în California


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button