112

UPDATE. BRAŞOV. Ce s-a descoperit în urma controlului desfăşurat la Făgăraş de comisarii de la Protecţia Consumatorilor

 

De la primele ore ale dimineţii, lucrătorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, coordonaţi de şeful Regiunii Centru, Sorin Susanu, au luat la puricat zeci de magazine alimentare, restaurante, fast-food-uri, chioşcuri şi piaţa din muncipiul Făgăraş.

Potrivit sursei citate, cu această ocazie au fost depistate foarte multe nereguli, la aproape toţi operatorii economici verificaţi, începând de la produse expirate şi fără certificate de conformitate, până la depozitare necorespunzătoare a alimentelor şi nereguli în documentele de funcţionare ale societăţilor comerciale. 

Au fost verificate în special produsele încadrate cu risc ridicat pentru sănătatea populaţiei, cum ar fi carnea, brânzeturile, peştele şi ouăle. Nu la toate unităţile ni s-au prezentat actele de provenienţă a mărfurilor, fiind găsite, printre altele, zeci de kilograme de produse expirate sau fără elemente de identificare, dar şi brânză alterată. Pe unele produse s-a presărat chiar sare din abundenţă, dând impresia de brânză de burduf, după cum ne-a enumerat Susanu câteva dintre „obiceiurile” localnicilor din Făgăraş.

În nici o situaţie nu s-au luat măsuri extreme, cum ar fi suspendarea activităţii, însă, din cauza lipsei de bune practici, de amenzi nu a scăpat majoritatea operatorilor economici. Unii s-au ales cu sancţiuni mai blânde, de 1.000 de lei, alţii, însă, au de „vărsat” cu titlu de amendă şi 30.000 de lei.

Toată marfa găsită în neregulă a fost retrasă de la comercializare şi trimisă pentru distrugere. 

citeşte şi

BRAŞOV. Amplă acţiune de control în magazinele alimentare din Făgăraş


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button