112

Ultima oră. Tânără ucisă de urs pe traseul Jepii Mici! Un martor a sunat la 112

Tânără ucisă de urs…

Salvamontiștii au fost anunțați că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată.

Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 m de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni.


Pentru a scurta timpul de recuperare a victimei și a nu mai expune salvatorii montani la potențiale atacuri ale ursului, se încearcă extracția cu elicopterul, deși zona este împădurita și valea îngustă.

În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoana de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelaţi, un bărbat care se află în afara oricărui pericol.

Din discuţiile cu acesta se pare ca persoana de sex femeiesc a fost târată de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima. În acest moment, efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadru Salvamont încearcă să găsească femeia pentru a-i acorda ajutor“, a transmis anterior Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat că a fost emis mesaj RO-ALERT în staţiunea Buşteni pentru a semnala prezenţa unui urs în zonele populate/aglomerate. Animalul a fost observat în zona Cascada Caraiman, precizează ISU. La faţa locului intervine şi elicopterul SMURD Braşov, arată ISU Prahova.

Update 1:

Potrivit unor surse, victima avea doar 19 ani și se afla în drumeție cu un prieten, care a sunat la 112. După efectuarea cercetării aeriene a zonei, s-a luat decizia anulării misiunii de extracție aero. Se va continua coborârea terestră a persoanei decedate.

Update 2:

Salvamont a încheiat misiunea de coborâre a tinerei decedate.Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
vax populi
11 zile în urmă

Din ciclul ursesc: “Daca va mai prindem pe la noi prin casa,va ia mama drkului.La propriu.” Pai,ce a facut tanara aia se numeste VIOLARE DE DOMICILIU.Acum sa te tii urlete: IMPUSCATI URSUUUL !!!! Haoleu ! Jandarmeria,salveaza Romania ! Echipa Antitero… Citeşte mai mult »

Back to top button