112

Intervenție periculoasă în Piatra Craiului, pentru salvarea a 8 turiști (foto)

Intervenție periculoasă ieri, în Piatra Craiului, pentru salvarea unui grup de turiști. Au acționat salvamontiști din județele Brașov și Argeș.


„Serviciul Salvamont Zărnești a fost solicitat alături de Salvamont Argeș – Formația Salvamont Câmpulung Muscel într-o acțiune de salvare a 8 turiști blocați în zona Umerilor (n.r. din Piatra Craiului). Acțiunea a fost una foarte dificilă, din cauza zonei atât friabile cât și expuse, fiind îngreunată și de echipamentul precar avut de cei 8 ( 2 hamuri, 7 căști, dintre care câteva de mountainbike, 20m coardă de 6mm și 6m coarda statica)”, au explicat reprezentanții Salvamont Zărnești.


Dat fiind cazul, salvatorii montani le transmit din nou turiștilor să fie realiști când își aleg traseele. De asemenea, le atrag atenția să nu se abată de la traseele marcate, gândindu-se că au Google Maps.


„Având în vedere că nu este primul caz de genul, revenim cu recomandarea de a vă alege cât mai echilibrat traseele propuse cât și ideea de a NU FOLOSI GOOGLE MAPS în parcurgerea rutelor nemarcate din Parcul Național Piatra Craiului, motivul fiind simplu: 30 m abatere de la o posibilă linie de traseu în Piatra Craiului poate fi fără îndoială un fapt riscant și periculos în finalizarea traseului ales”, este mesajul salvamontiștilor.

Intervenția a durat 11 ore

Intervenția de ieri a durat 11 ore. Din fericire, s-a încheiat cu bine, toată lumea scăpând teafără. Dar a fost un caz foarte periculos inclusiv pentru salvamontiști.

„Grupul era mult în afara liniei traseului. Ar putea fi o învățătură și pentru alți doritori. Nu intrați în situații unde aveți si cea mai mică bănuială că vă depășesc, pentru că, cel mai probabil, așa va fi!!! Zona este extrem de friabila și ar fi putut cădea pietre peste oricare dintre participanții la acțiune… Sincer, a fost una dintre situațiile de viață și de moarte”, au transmis și reprezentanții Salvamont Argeș.

Vezi și: Brașov. Trei practicanți ai ciclismului montan, accidentați / Unul participa la o competiție

Sursa foto: Salvamont Zărnești


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button