112

Incendiu forestier în județul Brașov!

Incendiu forestier în județul Brașov!

„Incendiu fond forestier muntii Fagarasului ( zona Victoria- Valea Ucea Mare/ Padurea Gardomani).
La fata locului se deplasează aproximativ 25 de pompieri si 20 de lucratori de la Ocolul Silvic Victoria.
Din primele informatii se pare ca focarele de incendiu se intind pe o suprafata de aproximativ 10 hectare.


Actiunea de interventie este ingreunată din cauza faptului că nu se poate realiza accesul cu autospecialele de interventie pâna la focarele de incendiu, pompierii fiind nevoiti sa se deplaseze pedestru, mai bine de 2 ore, pe timp de noapte,  pe un teren accidentat”, a anunțat ISU Brașov.

Amintim tuturor proprietarilor de terenuri că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabilă a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005, privind protecţia mediului, sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 25.000 şi 50.000 de lei pentru cele juridice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button