112

16 incendii în județul Brașov, în ultima săptămână

16 incendii în județul Brașov, în ultima săptămână…
În perioada 13 – 19 martie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a înregistrat 326 de situații de urgență. Pompierii brașoveni au intervenit pentru stingerea a 16 incendii.
Pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au acordat asistență medicală pentru 281 de persoane aflate în dificultate, conform ISU Brașov.
Totodată, echipajele operative au gestionat alte 24 de intervenții în sprijinul comunităților.
Unul dintre incendii a izbucnit la o casă din Șchei (str. Podul Crețului) și a afectat inclusiv circulația autobuzelor.
Interventia pentru stingerea incendiului a durat aproximativ două ore și jumătate. Detalii aici și aici.

Stop incendiilor de vegetație

Arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea se sancționează cu amenzi de până la 50.000 lei.
Odată cu încălzirea vremii, a crescut numărul intervențiilor pentru stingerea incendiilor provocate de arderea vegetaţiei uscate în scopul igienizării terenurilor şi pregătirii acestora pentru lucrările agricole de primăvară. Spre exemplu, zilele trecute, în doar 48 de ore, au fost înregistrate 9 astfel de cazuri.
Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare ISU Brasov face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor:
Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;
Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate, în condiţiişi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi;
Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilorşi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii.
Utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button