Turism

Unde vor să călătorească românii în 2024 / Cei mai mulți – buget sub 1.000 de euro pentru vacanțele peste hotare

Unde vor să călătorească românii în 2024.

8 din 10 români plănuiesc să călătorească în străinătate în scop turistic în acest an, iar majoritatea va dedica acestui lucru un buget mai mare ca în anul precedent, arată un sondaj realizat de APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor la care au participat 2.610 respondenți. Cu toate acestea, 4 din 10 turiști au în plan să nu cheltuiască mai mult de 1.000 de euro pentru vacanțele peste hotare.

Unde vor să călătorească românii în 2024

Alte rezultate ale sondajului:

  • 56% dintre români declară că vor călători în scop turistic peste hotare mai mult ca în 2023;
  • 68% dintre cei care vor călători în străinătate intenționează să încheie și o asigurare de călătorie;
  • 86% dintre turiștii care vor pleca în vacanțe în afara țării plănuiesc să călătorească în scop turistic și în România;
  • Unul din 3 turiști care vor călători exclusiv în România în 2024 are în plan un buget mai mic ca în 2023.

Deși interesul românilor pentru călătoriile peste hotare este unul semnificativ, destinațiile din țară rămân și ele pe lista turiștilor în 2024.

De asemenea, vacanțele petrecute în România sunt căutate și de persoanele care nu vor călători peste hotare în acest an. Așadar, dintre respondenții care nu vor pleca în scop turistic în afara României în 2024 (21% din total), 62% au confirmat că vor călători, în schimb, în țară (44% având planificată cel puțin o astfel de excursie).  

Per total, 52% dintre respondenți vor avea în acest an un buget similar cu cel din 2023 pentru călătoriile turistice din țară, însă 30% declară că bugetul va fi mai mic (19% – relativ mai mic, 11% – semnificativ mai mic decât în anul precedent).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button