Turism

Ultimele zile de schi în Poiana Brașov

Ultimele zile de schi în Poiana Brașov.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile din ultima perioadă pentru menținerea stratului de zăpadă de pe pârtii, precum și prognoza meteo, care anunță temperaturi pozitive și ploi, iubitorii sporturilor de iarnă se mai pot bucura de zăpada din partea superioară a Masivului Postăvarul până în 23 aprilie. Aceasta este data la care se încheie oficial sezonul de schi 2022-2023.

Cu toate că sezonul de schi, care a început în Poiana Brașov în 28 ianuarie, a fost unul atipic în toate stațiunile montane din Europa, cu temperaturi pozitive și precipitații sub formă de ninsoare scăzute, domeniul schiabil din stațiunea menționată a rămas opțiunea preferată de brașoveni și turiști. Asta datorită calității și dimensiunii pârtiilor, diversității gradelor de dificultate, sistemului de transport pe cablu. Au fost zile în care s-au înregistrat peste 30.000 de treceri prin turnichete și chiar peste 40.000, în luna februarie.

Ultimele zile de schi în Poiana Brașov

În prezent, se schiază în condiții acceptabile, de primăvară, pe pârtiile: Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtiile menționate are între 10 și 20 de centimetri.

Instalațiile de transport pe cablu care vor funcționa în următoarele zile sunt telegondola și telescaunul Ruia.

Programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu este până la ora 16.00 pentru ultima urcare cu telegondola, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 15.45.

Aflați date despre starea pârtiilor și instalațiile care funcționează accesând https://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
4 luni în urmă

[…] îi așteaptă pe toți iubitorii schiului în week-end-ul 28-30 aprilie, dar și de 1 Mai. Potrivit celor de la Ski Magazine, în zona golului […]

3 luni în urmă

[…] „Dinamo”. Potrivit organizatorilor, este un proiect ambițios ce își propune să promoveze schiul și biatlonul în rândul copiilor și tinerilor din România. Acțiunea a fost marcată de […]

Back to top button