Turism

Topul județelor din România care atrag cei mai mulți turiști

Institutul Național de Statistică (INS) a publicat topul celor mai vizitate județe din România, având la bază numărul de nopți de cazare rezervate în primele 6 luni din 2023.

Municipiul București se află în acest top realizat de INS, urmat de Brașov, Cluj, Prahova și Constanța. Deloc surprinzător, Bucureștiul atrage cei mai mulți turiști, însă nici județul Brașov nu este departe.

1. Municipiul București – 1.573.205 nopți de cazare rezervate

București este capitala României și cel mai mare oraș al țării. Din acest motiv, este cumva firesc să fie pe primul loc în top, mai ales că este conectat foarte bine și cu orașe din Europa. Conform datelor oficiale, cei mai mulți turiști străini care vizitează Bucureștiul sunt din Israel, iar pe locul doi se află cei din Italia. În București, cei mai mulți turiști vizitează Casa Poporului, dar se bucură și de distracția permanentă din Centrul Vechi.

2. Județul Brașov – 1.213.635 nopți de cazare

Localitățile din județul Brașov sunt potrivite pentru a fi vizitate indiferent de perioada anului. Municipiul Brașov se remarcă prin clădirile cu arhitectură deosebită, mâncarea bună și drumețiile ușoare ce pot fi realizate. Turiștii mai ajung și în localitățile din jurul Brașovului. Spre exemplu, Predeal este o destinație foarte bună pe perioada iernii, având în vedere că aici se poate schia. O altă localitate foarte vizitată din județ este Bran. Aici se află celebrul castel care a inspirat mitul lui Dracula. Acesta este cel mai cunoscut de pe teritoriul României. Mitul lui Dracula a dus la apariția a peste 100 de filme, printre cele mai noi fiind Renfield, cu Nicolas Cage în rolul Contelui. Același mit i-a inspirat și pe cei de la Kindred Group să lanseze primul cazino online cu specific românesc, Vlad Cazino. Acesta a fost inaugurat în 2018 și promovează distracția mereu responsabilă la jocuri live de blackjack, ruletă, baccarat, poker, bingo și sloturi.

3. Județul Cluj – 568.238 nopți de cazare

Turismul din Cluj se bazează în special pe Cluj-Napoca. Principalul eveniment al anului este festivalul muzical UNTOLD, care atrage sute de mii de oameni la un loc. Cluj-Napoca este însă un oraș care a înregistrat o dezvoltare considerabilă în ultimii ani, iar acest lucru a stârnit curiozitatea turiștilor care îl vizitează. Se remarcă printr-o bună organizare și ordine. În ultima vreme, în județul Cluj s-a remarcat și turismul rural. Oamenii care vor o ieșire din agitația marilor orașe se pot caza într-un mediu plin de tradiții și peisaje superbe.

4. Județul Prahova – 502.051 nopți de cazare

Prahova este un județ care are un turism montan. Chiar dacă reședință de județ este Ploiești, cei mai mulți turiști vizitează Azuga, Bușteni și Sinaia. Turiștii ajung aici atât vara, când temperaturile sunt mai scăzute decât în zonele de câmpie, dar și iarna, când se poate schia. O altă destinație populară este Slănic, recunoscută pentru salina sa, care face bine și sănătății.

5. Județul Constanța – 475.764 nopți de cazare

Județul Constanța profită de faptul că se află pe litoralul de la Marea Neagră, astfel că e de înțeles motivul pentru care turiștii vizitează. Sezonul pe litoral durează în general trei luni, chiar dacă oficial se deschide de 1 mai, când a devenit o tradiție mersul la mare. Mamaia este cea mai populară stațiune, urmată de Eforie Nord și Sud, Costinești și Vama Veche. Stațiunile noastre sunt un contrast între vechi și noi, care atrag în continuare numeroși turiști. În plus, și accesul facil din București îi atrage pe mulți turiști.

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button