Turism

Puteți participa la Întrecerea gulașurilor, în județul Brașov

Puteți participa la Întrecerea gulașurilor.

Pe 14 octombrie, în satul Cobor, comuna Ticuș, din județul Brașov se încing ceaunele la Întrecerea gulașurilor, un eveniment cu gust bun, de savurat împreună cu prietenii și întreaga familie.

Evenimentul este organizat de Ferma de Biodiversitate Cobor (foto) și Fundația Conservation Carpathia, iar ingredientul de bază al gulașurilor va fi carnea din Sură de stepă, produs de înaltă calitate din cadrul fermei. Gulașul vine la pachet cu o experiență de toamnă la fermă, mirosul pomilor încărcați de roade și al fânului pregătit pentru iarnă, tur de fermă, activități pentru familii, copii și plimbări sub soarele blând de octombrie.

Puteți participa la Întrecerea gulașurilor

Perioada de înscriere pentru echipe este 12 septembrie -10 octombrie 2023 prin completarea formularului de înregistrare.

Cele mai gustoase trei gulașuri vor fi evaluate de un juriu și vor fi premiate cu câte un sejur la Ferma de Biodiversitate Cobor. Și pentru că la fermă gusturile se discută, publicul își va putea vota echipa favorită și va putea primi  primi un premiu special.

Criteriile de participare pentru echipele care se înscriu la concursul de gătit sunt:

  • Pot participa 7 echipe formate din minim 3 și maxim 5 persoane, care au împlinit 18 ani la momentul începerii ,,Întrecerii Gulașurilor”. Înscrierea și participarea echipelor la concurs este gratuită.
  • Fiecare persoană din echipele înscrise în competiția de gătit va prezenta în dimineața evenimentului, în mod obligatoriu, o adeverință de la medicul de familie (sau medicul specialist), care să ateste faptul că este apt pentru a pregăti, găti și servi mâncare.
  • Este necesară demonstrarea provenienței ingredientelor si a produselor folosite (în afara cărnii de Sură de stepă care va fi oferită de organizatori), a calității acestora prin prezentarea: certificatului de proveniență, a declarației de conformitate, factură, bon fiscal și /sau copie certificat veterinar.

Un eveniment pentru întreaga familie

În cadrul evenimentului participanții sunt invitați să participe la un tur de fermă în care vor cunoaște caii aflați în pensiune, canisa de Ciobănesc carpatin, dar și Surele de stepă care pasc libere pe pajiștile Fermei de Biodiversitate Cobor.

Dacă veniți cu copiii la eveniment puteți să vă înscrieți într-o provocare despre natură și istorie. Veți merge după indicii prin sat și veți descoperi natura și istoria satului transilvănean Cobor.

Gulașul este vedeta mesei de prânz, iar după-amiaza este destinată relaxării și muzicii bune.

Despre sura de stepă

Fundația Conservation Carpathia a readus Sura de stepă la Ferma de Biodiversitate Cobor, după o perioadă în care aproape dispăruse din peisajul transilvănean. Rasa istorică este acum pusă în valoare pentru frumusețe, contribuția la conservarea peisajului natural, dar și pentru carnea de înaltă calitate.

Sura de stepă este o specie semisălbatică, care trăiește afară 365 de zile și care contribuie la gestionarea tradițională a pajiștilor cu valoare naturală ridicată (HNV) din jurul satului Cobor. Bogăția naturală a acestei zone este menținută astfel prin folosirea sistemelor durabile de utilizare a terenurilor, pășunatul cu vite fiind considerat a fi cel mai potrivit pentru menținerea biodiversității pajiștilor.

Carnea de Sură de stepă este apreciată în lumea bucătăriei fine, datorită aromei unice dată de consumul de plante și mirodenii de pe pășunile bogate în specii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button