Turism

Poiana Brașov – pregătiri pentru sezonul de iarnă

Poiana Brașov – pregătiri pentru sezonul de iarnă

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a verificat, astăzi, stadiul pregătirilor domeniului schiabil din Poiana Brașov pentru sezonul de schi 2022-2023. Termenul stabilit pentru finalizarea tuturor lucrărilor este 15 noiembrie.

„Suntem în grafic cu pregătirile pentru noul sezon. Chiar în aceste zile se face curățirea pârtiilor de pietre. Avem termen până la 15 noiembrie să umplem lacul. Momentan este la 75% și suntem în procesul de umplere. Trebuie să realizăm balizajul pârtiilor, ISCIRizarea instalațiilor pe cablu, precum și instalarea noilor tunuri de zăpadă. De anul acesta vom avea mai multe instalații, instalații portabile pentru pregătirea zăpezii. Acestea sunt esențiale, mai ales în debutul de sezon. Luna decembrie vine cu un val de frig de care trebuie să profităm. E necesar să creăm acea bază pentru pregătirea pârtiilor și pentru a oferi schiorilor, atât în partea superioară a Masivului Postăvarul, cât și în partea inferioară, opțiuni pentru a practica acest sport”, a declarat Allen Coliban pentru brasovcity.ro.

Până acum au fost livrate primele 7 tunuri mobile, din totalul de 10 achiziționate în acest an. Până la sfârșitul lunii vin și următoarele 3 tunuri mobile. Valoarea achiziției este de 1.394.400 de lei, la care se adaugă TVA. Furnizor este TechnoAlpin România.

În acest moment, sistemul de producere a zăpezii artificiale este compus din 120 de lăncii, 34 de tunuri mobile (inclusiv cele 10 achiziționate în acest an) și 12 tunuri fixe.

Cu cât vor crește prețurile la transportul pe cablu?

În ceea ce privește tarifele pentru transportul pe cablu, în următoarea perioadă, Municipalitatea va avea o negociere cu operatorul privat.

„Este devreme să discutăm despre acest lucru (despre ski-pass-uri și tarife – n.r.). Urmează negocierile cu partenerii din zona operatorilor de transport pe cablu. Intenția noastră este să oferim și să facem Poiana atractivă,, atât pentru turiști, cât și pentru localnici și să extindem oferta de pachete. Ni s-a cerut de foarte multe ori acel ski-pass de sezon. Este un punct cu care vom intra în aceste negocieri. E important, mai ales pentru cei care oferă servicii de instruire, pentru instructorii de schi. Totodată, chiar anul trecut am crescut tarifele. În mod normal nu am fi luat în calcul o creștere, dar trebuie să facem o analiză atentă exact pe noile prețuri la energie și la consumuri. Intenția noastră este să păstrăm Poiana competitivă din punctul de vedere al prețurilor și atractivă pentru toți turiștii”, a mai spus Allen Coliban.

Stadiul celorlalte proiecte

Instalarea unui sistem de iluminat pentru pârtiile Lupului inferior și Drumul Albastru este în faza de adjudecare a achiziției pentru realizarea proiectului tehnic și lucrărilor.

Instalarea unui sistem de iluminat a pârtiei Drumul Roșu și a unui sistem de nocturnă pe pârtia Subteleferic, sistem care să permită desfășurarea de competiții internaționale de schi, este în faza de elaborare SF.

Construirea de noi linii de transport pe cablu: un telescaun de 4 locuri, cu plecare din zona Stadion din Poiană și descărcare în zona Ruia; un telescaun de 4 locuri, între platoul Ruia și actuala stație superioară a teleschiului Kanzel – se reia procedura pentru elaborare SF + PT (nu s-a prezentat nici un ofertant).

Extinderea rețelei și asigurarea de noi surse de apă pentru alimentarea lacului din Poiana Ruia – până la sfârșitul anului va fi lansată procedura de achiziție pentru elaborare SF.

Poiana Brașov – pregătiri pentru sezonul de iarnă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button