Turism

Piața de Crăciun din România în top 50 mondial

Piața de Crăciun din România în top 50 mondial

Site-ul de turism Big 7 Travel a realizat un clasament al celor mai frumoase 50 de piețe de Crăciun din lume. Pentru stabilirea ierarhiei au fost luate în calcul mai multe criterii. Printre acestea – varietatea produselor vândute, calitatea mâncării, tipul de animație propus, originalitate și tradiții. S-a ținut cont și de popularitatea piețelor de Crăciun pe rețelele de socializare. Lider în top este piața de Crăciun din Bruxelles – Winter Wonder, care are 658.200 de aprecieri pe TikTok.

Piața de Crăciun din România în top 50 mondial

Și România figurează în această ierarhie, cu piața de Crăciun de la Sibiu (foto). Aceasta are 773.900 de aprecieri pe TikTok. Este deschisă între 11 noiembrie și 8 ianuarie 2023.

Cei de la Big 7 Travel au scris astfel despre „obiectivul” situat pe locul 10 în clasament:

„Cea mai magică piață de Crăciun din România nu este în București, ci la 4, 5 ore spre nord, pe străzile pietruite ale Sibiului. Amplasate în piața mare, peste 100 de tarabe vând decorațiuni festive, jucării și ceramică locală. Dar și vin fiert, turtă dulce și castane prăjite. Anul acesta, sunt o roată Ferris, un carusel și grota lui Moș Crăciun. Găsești și specialități locale, precum Kürtőskalács și cozonac (pâine dulce)”.

Deocamdată, despre piața de Crăciun de la Brașov, nimic…

În fața Sibiului se află piețele de Crăciun din următoarele orașe: 9. Zagreb, 8. Galway (Irlanda), 7. Cracovia, 6. Dresda, 5. Viena, 4. Birmingham, 3. Chicago, 2. Berlin. Așa cum am punctat, nr. 1 este Bruxelles.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button