Turism

Noutăți privind nocturna de pe pârtiile Lupului și Drumul Albastru

Sunt noutăți privind nocturna de pe pârtiile Lupului și Drumul Albastru. Primăria Brașov a finalizat procedura de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de instalare a sistemului de iluminat pentru pârtiile de schi Lupului inferior și Drumul Albastru. Contractul a fost câștigat de SC Flash Lighting Services SRL, cu subcontractant VRD Proiect Invest SRL. Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție ofertată este de 5,2 milioane de lei. La sumă se adaugă TVA.

Investiția face parte din programul municipalității de modernizare a domeniului schiabil din Poiană. Acesta mai cuprinde, în acest an:

-cele 10 tunuri de producere a zăpezii artificiale (au fost livrate 7, iar ultimele 3 vor fi livrate astăzi),

-iluminatul pârtiei Drumul Roșu

-instalarea unei nocturne pe pârtia Subteleferic (se lucrează la studiul de fezabilitate)

– construirea unor noi instalații de transport pe cablu (se relansează licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate) și amenajarea de surse noi de alimentare a lacului din Poiana Ruia (licitația pentru studiul de fezabilitate va fi lansată până la sfârșitul anului).

Peste 2 milioane de treceri prin turnichete, iarna trecută

În sezonul trecut s-a înregistrat peste 2 milioane de treceri prin turnichete.

Prin proiectul de iluminare a pârtiilor Lupului inferior și Drumul Albastru, Municipalitatea dorește să extindă perioada zilnică de schi pe acestea. În același timp, va scădea și presiunea existentă la mijloacele de transport pe cablu.

„(…) Etapa următoare va fi să îi adăugăm Poienii Brașov mai multe instalații de transport pe cablu, astfel încât să reducem din timpii de așteptare la cozi, și să identificăm noi surse de alimentare cu apă a lacului din Poiana Ruia, astfel încât să putem pregăti pârtiile indiferent dacă ninge sau nu”, a precizat primarul Allen Coliban – vezi aici declarația completă.

Valoarea la care se va încheia contractul este de 5.199.996 lei fără TVA. Durata lucrărilor de proiectare și execuție va fi de 8 luni, dintre care 2 luni pentru realizarea proiectului tehnic și 6 luni pentru execuția lucrărilor de instalare a sistemului de iluminat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare