Turism

Lansare trasee turistice de drumeție și bicicletă în zona Rupea

Grupul de Acțiune Locala Asociația Transilvană Brașov Nord a organizat vineri, 16 decembrie, la Viscri, evenimentul de lansare a traseelor turistice din  Colinele Transilvaniei de pe teritoriul GAL ATBN. Cele 4 GAL-uri din Colinele Transilvaniei, GAL Asociația Transilvană Brașov Nord, Asociația Grupul de Acțiune Locală Dealurile Târnavelor, Asociația Grupul de Acțiune Locală Podișul Mediașului și Asociația Grupul de Acțiune Locală Microregiunea Hârtibaciu implementează în perioada 27 aprilie 2021- 27 decembrie 2022, proiectul ”Trasee turistice în Colinele Transilvaniei”, finanțat prin Măsura 19 – LEADER, Submăsura 19.3 B, Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Acest eveniment a vizat diseminarea rezultatelor proiectului și promovarea traseelor realizate și a zonei, în ansamblu.

În acest context, GAL Asociația Transilvană Brașov Nord a invitat membri ai grupului de acțiune – primari, agenți economici, reprezentanți ai ONG-urilor, voluntari, beneficiari, dar și persoane dornice să exploreze zona Rupea, la o scurtă drumeție pe traseul marcat între Viscri și Rupea sau la o plimbare cu bicicleta electrică, la un brunch de produse tradiționale la Punctul Gastronomic Local Viscri 38 și la vizionarea unei serii de 4 filmulețe de promovare a traseelor, a oamenilor și poveștilor de pe trasee, realizate în cadrul proiectului de către Cosmin Dumitrache, unul dintre cei doi realizatori ai documentarului „România Sălbatică”. Participanților le-au fost prezentate și dăruite materiale tipărite despre zonă , broșuri în limba română, engleză și germană, harți și vederi. 

| MyTex.ro
Lansare trasee turistice de drumeție și bicicletă în zona Rupea 15

Parte dintre acestea s-au distribuit la târgul de turism intenațional Warsaw International Travel Show, unde au participat cele 4 GAL-uri partenere, în cadrul standului României. 

Rezultatele pe termen lung ale proiectului la nivelul GAL ATBN constau în marcarea a peste 50 km de trasee de drumeție compatibile cu bicicleta, formarea unei echipe de voluntari și echiparea acesteia pentru a putea realiza mentenanța traseelor. 

Harta traseelor, filmulețe de promovare și detalii despre proiect puteți găsi pe site-ul www.galatbn.ro și pe contul de Facebook al GAL Asociația Transilvană Brașov Nord.

| MyTex.ro
Lansare trasee turistice de drumeție și bicicletă în zona Rupea 16


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button