Turism

Cât de „puternic” este pașaportul românesc

Cât de „puternic” este pașaportul românesc.

Pașaportul românesc oferă acces fără viză în 175 țări din lume. Astfel, ocupă locul 17 în clasamentul Henley Passport Index. Ierarhia clasifică documentele după numărul de state accesibile fără viză.

  Nr. 1 în acest top al pașapoartelor este cel japonez, care permite accesul fără viză în 193 de state. Pe podium se mai situează cel din Singapore (192 de state) și cele din Coreea de Sud și Germania (190 de state).

  Pe ultimele locuri sunt pașapoartele din Coreea de Nord (40 destinații), Nepal, Palestina (38 destinații), Somalia (35 destinații), Yemen (34 destinații), Pakistan (32 destinații), Siria (30 destinații), Irak (29 destinații) și Afganistan (27 destinații).

  Cât de „puternic” este pașaportul românesc.

  Henley Passport Index se bazează pe datele furnizate de Autoritatea Internaţională de Transport Aerian (IATA). Acesta este actualizat în timp real, pe tot parcursul anului.

  Doar cu cartea de identitate, românii pot călători în 58 de țări sau teritorii.


  Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

  Google Ads Whatsapp Channel

  Articole asemănătoare

  0 0 voturi
  Evaluarea articolului
  Abonaţi-vă
  Anunțați despre
  3 Comentarii
  Cel mai vechi
  Cel mai nou Cele mai votate
  Păreri in linie
  Vezi toate comentariile
  Raoke
  1 an în urmă

  Mai mult ne-ar interesa de ce ne trebuie viza sa mergem la ”partenerul strategic”. Nu dau nume ci doar un element ajutator: e aluia caruia puliticienii nostri ultra-corupti i-au dat miliarde, avans, PLATA INTEGRALA, pentru armament. Armamentul respectiv, pe langa… Citeşte mai mult »

  Willy
  1 an în urmă

  Slugoiul latrator putinist se poate pisa pe pasaportul lui rusesc, in concluzie.

  Raoke
  1 an în urmă

  Ce va ziceam azi de retardeii care, la orice se intampla aici sau aiurea, au ei un vinovat anume? Pe noi ne arde de ”partenerul strategic”, ala de isi bate joc de noi, redusul ii da inainte cu rusii.
  Q.E.D.

  Back to top button