Turism

Când începe sezonul de schi în Poiana Brașov

Când începe sezonul de schi în Poiana Brașov

Având în vedere că în următoarele zile sunt anunțate temperaturi negative, Municipalitatea a pornit, de astăzi, instalațiile de producere a zăpezii artificiale în Poiana Brașov. Primele tunuri și lăncii care funcționează sunt cele din partea superioară a Masivului Postăvarul. Asta pentru a fi amenajate depozite de zăpadă care, atunci când prognoza meteo va fi una favorabilă, vor fi folosite pentru amenajarea pârtiilor.

„Am pornit tunurile de producere a zăpezii artificiale. Vom face depozite pe Lupului, Doamnei și Drumul Roșu, în zone care nu vor fi afectate de temperaturile ridicate din week-end. Această zăpadă artificială reprezintă baza pentru amenajarea pârtiilor. Ne va permite ca, odată cu temperaturile coborâte și cu precipitațiile sub formă de ninsoare, să amenajăm pârtiile din partea superioară a masivului. Acum este greu să estimăm momentul deschiderii domeniului schiabil. Avem în vedere că, potrivit prognozei, zilele cu temperaturi negative sunt urmate de altele cu temperaturi de 8-10 grade cu plus”, a declarat primarul Allen Coliban pentru BrasovCity.ro.

Potrivit sursei citate, sistemul de producere a zăpezii artificiale din Postăvarul este compus din 120 de lăncii, 34 de tunuri mobile și 12 tunuri fixe. Toate tunurile mobile sunt pe poziții. Sistemul de producere a zăpezii artificiale acoperă întregul domeniu schiabil. În sezonul 2021-2022 s-au produs aproape 400.000 m.c. (399.670,4 m3) de zăpadă artificială.

Totul este pregătit

Cu excepția înzăpezirii pârtiilor, toate celelalte elemente necesare deschiderii sezonului de schi sunt pregătite, a anunțat Primăria Brașov. Au fost finalizate lucrările de revizie și autorizare pentru toate instalațiile pe cablu, atât ale Primăriei (cele două telescaune), cât și cele ale Ana Teleferic (a fost repornită și telecabina Capra Neagră). De asemenea, din cele 6 ratracuri, 5 sunt funcționale. La al șaselea vor fi finalizate curând reparațiile. Toate lucrările de reparații la gardurile de separare s-au încheiat. Au fost montate plasele, saltelele și semnalizările necesare.

Când începe sezonul de schi în Poiana Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Meta Estate Trust, o companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a intrat într-un parteneriat cu Rock Development Holding în vederea unei dezvoltări imobiliare în Poiana Brașov.  […]

1 an în urmă

[…] Se știe, de Crăciun și Revelion în Poiana Brașov a fost… primăvară. Mulți turiști și-au anulat rezervările în stațiune, pentru că nu au putut schia. […]

Back to top button