Turism

BRAŞOV. Din toamnă, ţarcurile leilor şi tigrilor de la ZOO vor avea sticlă în loc de gratii

 

Conducerea Grădinii Zoologice Braşov a demarat partea birocratică, pentru a înlocui o parte din plasele de la ţarcurile leilor şi tigrilor cu panouri din sticlă securizată, astfel încât vizitatorii să poată vedea mai bine animalele, în condiţii de siguranţă la standarde europene.

Documentaţia în vederea organizării licitaţiei a fost transmisă pentru validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, iar în termen de 10 zile ar urma să fie publicată pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Directorul ZOO Braşov, Alin Pînzaru, a precizat că procedura de licitaţie pentru realizarea lucrărilor va fi simplificată, iar termenul de depunere a ofertelor va fi de 10 zile.

„După ce se va desemna câștigătorul, lucrările ar urma să fie definitivate în cel mult trei luni, astfel că sperăm că până la sfârșitul vacanței de vară să le și finalizăm. În locul gratiilor se vor monta panouri de geam de 2/3 metri, geamul fiind laminat cu trei folii și două protecții de PVC, special pentru astfel de amenajări”, a explicat directorul Zoo Brașov.

Datorită acestei investiţii, vizitatorii Grădinii Zoologice vor putea admira animalele chiar de lângă panouri, eliminându-se distanţa de siguranţă de un metru care există în prezent între gard şi aleea de unde au voie să privească oamenii.
Valoarea lucrărilor a fost estimată la 721.199 de lei.

Directorul ZOO Braşov speră ca până cel târziu la sfârşitul acestei luni să fie transmisă pentru validare la ANAP şi documentaţia pentru amenajarea planetariului, care să devină funcţional până la sfârşitul anului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button