Timp liber

Târg de Sânziene, cu meșteri și producători locali

Târg de Sânziene, cu meșteri și producători locali

Îmbrăcăminte, accesorii, piese de decor, bunătăţi dulci şi sărate, toate create de producători locali. Le veţi găsi în Piaţa Unirii din Râşnov, la Târgul de Sânziene, sâmbătă, 22 iunie, în intervalul 10:00 – 20:00. Vor fi prezenţi 21 de meşteşugari iscusiţi din Râşnov şi Ţara Bârsei, dar programul evenimentului este completat şi cu ateliere speciale pentru copii, pentru adulţi, cu prezentare de port popular şi cu un concert.

Am pus la cale un târg de Sânziene, unde vă invităm să aflaţi poveşti despre tradiţiile de Sânziene, despre plante de leac, iar pentru că suntem atât de aproape de ziua iei, despre portul popular de Râşnov printr-o prezentare a costumelor păstrate cu sfinţenie de câteva doamne din Râşnov, un atelier de cusut motive tradiţionale pentru adulţi şi un atelier de opincuţe pentru copii. Poveşti de Sânziene despre flori şi plante vom afla de la Roha Silva, iar la venirea serii, tinerii muzicieni de la Carabi, Tudor Moldoveanu şi Cristian Medrea, ne poartă pe ritmuri visătoare de început de vară”, au precizat organizatorii. Accesul la eveniment este gratuit.
Târgul a fost gândit în urma succesului Târgului de Florii, fiind organizat de Asociaţia Mioritics, în colaborare cu Primăria Râşnov şi Asociaţia Adoptă un ţăran. Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Sânzienele reprezintă denumirea populară a sărbătorii Naşterii Sf. Proroc Ioan Botezătorul, marcată în 24 iunie.

PROGRAM

10:00 – 20:00 – Târg de Sânziene cu meşteşugari locali

11:00 – 12:00 – Atelier de mini opincuţe pentru copii

11:00 – 12:30 – Atelier de cusut motive tradiţionale pentru adulţi

16:00 – 16:40 – Prezentarea portului popular de Râşnov

17:00 – 17:40 – Poveşti de Sânziene despre flori şi plante cu Roha Silva

18:00 – 18:40 – Concert Carabi


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button