Timp liber

Șezătoare urbană deschisă oricărui brașovean pasionat

Șezătoare urbană deschisă oricărui brașovean pasionat

Începând din această săptămână, Muzeul de Etnografie Brasov deschide seria șezătorilor urbane organizate împreună cu grupul „Șezătoare în Șcheii Brașovului”, la parterul Casei Junilor, din strada Prundului 1.

În fiecare săptămână, miercurea, între orele 17:00-19:00, doritorii se pot alătura șezătorilor cu lucrul de mână, iar participarea la aceste întâlniri este gratuită, în baza înscrierii prealabile – prin mesaj pe whatsapp sau telefonic, la 0762633745.

În același interval poate fi vizitată gratuit expoziția fotografică „Chipuri și veșminte din Șchei”.

Prin șezătorile din Șcheii Brașovului, organizatorii îşi propun să aducă în atenție și să promoveze portul tradițional din Şchei, să recupereze și să descifreze motive tradiționale din acest vechi cartier al Brașovului și să revitalizeze meșteșuguri care, din păcate, aici au fost date uitării: găitănăritul, cusutul de mână, țesutul.

Evenimentele Muzeului de Etnografie Braşov vor fi un bun prilej de a face cunoștință cu membri ai comunității şcheiene de la care participanţii vor afla povești de viață cotidiană din trecutul Şcheiului, cel mai vechi cartier al Brașovului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button