Timp liber

SETbv aduce discuții despre manipulare și fake news pe rețele

SETbv aduce discuții despre manipulare și fake news pe rețele

Elevi, studenți, dar și publicul larg sunt așteptați, în perioada 6-12 noiembrie, la Banca de Cultură Apollonia, la alte întâlniri din cadrul SETbv – Festivalul Braşov Science, Education & Technology, ce aduc în prim-plan teme relevante pentru societatea actuală.

Jurnalistele Iulia Stănoiu şi Marionela Toma, de la context.ro, invită, în cadrul unui workshop, astăzi, de la ora 15:30, la Banca de Cultură Apollonia, o incursiune în universul complex al dezinformărilor din social media prin evidenţierea tehnicilor utilizate pentru răspândirea accelerată a conţinuturilor manipulatorii.
Antropologul Alexandru Dincovici propune, în 8 noiembrie, de la ora 17:30, la Banca de Cultură Apollonia, un parcurs care porneşte de la filosofia limbajului şi în care urmăreşte capacitatea ştiinţei de a crea realităţi, de la categoriile din psihologie/ psihiatrie/ medicină la efectele ceva mai complexe ale modelelor economice asupra lumii. Provocarea, la final, este despre politică, în sens larg.
În 9 noiembrie, de la ora 17:30, la Banca de Cultură Apollonia, Claudiu Tănăselia abordează aselenizarea: dialogul va fi despre ceea ce se poate spune clar despre proces, făcând referire la actualul scenariu pentru misiunile selenare (SUA+parteneri, China+parteneri), la programele Artemis şi Apollo, respectiv la ceea ce este fake-news despre misiunile spaţiale actuale.
Vineri, 8 noiembrie, de la ora 15:00, la Banca de Cultură Apollonia, continuă Seminarul de Filosofie, un proiect educaţional dedicat elevilor şi studenţilor, inițiat și organizat de profesorul Adrian Sandu de la Colegiul anțional „Andrei Șaguna”. Tema selectată pentru această întâlnire este conceptul de suflet, cu referire explicită la fragmente din operele lui Augustin şi Lucretius.
Ultima sesiune din 2024 a workshopului de Cultură politică este programată în 9 noiembrie, de la ora 14:00, la Banca de Cultură Apollonia. Organizatorii workshopului au ca ţintă publicul larg şi urmăresc să ofere participanţilor o cale de înţelegere a mecanismelor sociale şi politice din România.
În 11 noiembrie, de la ora 16:00, la Banca de Cultură Apollonia, Mihai Comşit, profesor la Universitatea Transilvania din Braşov, susţine un workshop despre mobilitate, urmărind două direcţii principale: schimbările economice necesare aplicării mobilităţii şi transformările care pot să apară în pregătirea oamenilor pentru o lume a viitorului.
Cursul Culture Shift: De la Triburi la TikTok, susţinut de Antonia şi Rareş Jeflea, este programat în 12 noiembrie, de la ora 18:00, în format online, tema aleasă fiind una cu impact major în societatea contemporană: evoluţia familiei într-o lume în care reaşezăm înţelegerea rolurilor masculine şi feminine.
Linkurile de înscriere la workshopuri, cursuri şi seminare sunt accesibile pe http://setbv2024.districthub.ro, secţiunea Program sau Workshopuri.
Accesul la evenimentele din cadrul SETbv este liber, în limita locurilor disponibile!
Ediţia de anul acesta a SETbv este a treia şi este organizată de Asociaţia District Hub şi Centrul Cultural Apollonia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

Păi uitați, din prima, o manipulare: ,,Banca de Cultură Appolonia”. Păi nu? Doi la mână: cine sunt cele două madame pomenite? Stănoi și Toma. Cine sunt ele? Pe cine reprezintă? ,,Interesant” îmi pare faptul că un antropolog ne explică ce… Citeşte mai mult »

Back to top button