Timp liber

Rumon Gamba, invitatul special de la Sala Patria

Rumon Gamba, invitatul special de la Sala Patria

Filarmonica Brașov invită publicul meloman, joi, 29 februarie, de la ora 19.00, la un concert simfonic fascinant sub bagheta distinsului dirijor Rumon Gamba, avându-l ca solist pe virtuozul pianist Horia Mihail.

Invitatul din străinătate al acestei săptămâni, dirijorul britanic Rumon Gamba este dirijor șef al Orchestrei Simfonice din Oulu, funcție pe care o deține din ianuarie 2022. Printre funcțiile anterioare se numără cea de dirijor principal și director muzical la NorrlandsOperan (2008-2015); dirijor șef la Aalborg Symfoniorkester (2011-2015) și dirijor șef și director muzical al Orchestrei Simfonice din Islanda (2002-2010). Conduce în mod regulat orchestrele BBC și a apărut de mai multe ori la BBC Proms.

Repertoriul serii va include uvertura operei „Tannhäuser” de Richard Wagner, „Burlesca” în re minor pentru pian și orchestră de Richard Strauss și Variațiunile „Enigma” de Edward Elgar.

O repetiție cu public va avea loc la ora 10:00 în aceeași zi, biletele având prețul de 30 de lei, disponibile doar la casieria Sălii Patria.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button