Timp liber

Primii fotografi au fost pictori „convertiți”

Primii fotografi au fost pictori „convertiți”. Muzeul de Etnografie Braşov lansează astăzi broşura „Fotografi braşoveni şi atelierele lor”. Evenimentul se va desfăşura de la ora 17.00 la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului din Piaţa Sfatului nr. 15. În 11 ianuarie este Ziua artei fotografice.

„Publicaţia realizează o incursiune în istoria începuturilor fotografiei braşovene, de la primii pictori convertiţi la fotografie, până la fotografii profesionişti din perioada 1839 – 1918 şi întregeşte expoziţia «Fotografi braşoveni şi atelierele lor», găzduită până la începutul anului 2023 de Complexul Comercial Coresi”.

Bogdana Balmuș, PR Muzeul de Etnografie Braşov

Cum arăta un atelier de fotografie

Primii fotografi au fost pictori „convertiți”. Broşura este un instrument util pentru vizitatorii Muzeului Civilizaţiei Urbane a Braşovului. Ei pot vedea, în expoziţia permanentă, un atelier de fotograf de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea. Publicaţia conţine reproduceri după fotografiile aflate în patrimoniul Muzeului de Etnografie Braşov şi în colecţia Arhivelor Naţionale Braşov. Dar oferă şi detalii despre viaţa şi activitatea celor mai importanţi fotografi braşoveni ai secolului al XIX-lea: Leopold Adler şi Carl Muschalek. De altfel, sunt plasaţi pe o scară a timpului toţi fotografii consemnaţi până acum la Braşov, fie că erau ambulanţi, fie că activau în cadrul atelierelor deschise în oraş.
Albumul va putea fi achiziţionat de la magazinul Muzeului Civilizaţiei Urbane a Braşovului, de miercuri până duminică, de la ora 9.00 la ora 17.00.  


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button