Timp liber

Pink Martini într-un concert-eveniment, în Piața Sfatului

Pink Martini într-un concert-eveniment, în Piața Sfatului

Trupa Pink Martini, înființată de pianistul Thomas M. Lauderdale, vine pentru prima dată la Brașov în data de 20 iulie 2024, pentru a susține un concert în Piața Sfatului. Evenimentul, care se așteaptă să umple piața din centrul istoric al orașului, coincide cu sărbătorirea a 30 de ani de activitate a trupei, anunță Centrul Cultural Apollonia, organizatorul evenimentului.

Pink Martini e un excelent exemplu de world music, inspirându-se din muzica tuturor popoarelor și nerefuzându-și niciun gen muzical. De la pop și jazz, la muzică clasică sau tradițională, Pink Martini trece cu naturalețe prin registre muzicale diferite și știe cum să-și apropie un public cu gusturi diverse. Trupa a fost înființată în 1994, a lansat nouă albume de studio până în prezent, cântă în peste 20 de limbi, având în repertoriu și o piesă muzicală românească clasică, „Până când nu te iubeam”, de Anton Pann.

Pink Martini a concertat în întreaga lume, în săli de concert precum Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Opera din Sydney sau Hollywood Bowl.
Pink Martini este o aventură muzicală în jurul lumii. Dacă Organizația Națiunilor Unite ar avea un band, noi am fi acela.”- Thomas Lauderdale, fondator al trupei.

Concertul face parte din seria de evenimente organizate de Centrul Cultural Apollonia Hirscher, instituție înființată în anul 2023 de Primăria Municipiului Brașov și aflată în subordinea Consiliului Local Brașov.
În primul său an de activitate, Centrul Cultural Apollonia a organizat evenimentele Culturama #CulturăToatăZiuaLaBrașov, „Cetățuia între Lumi”, „Săptămâna Luminată – Junii Brașovului”, „Copilăria la toate vârstele”, a reinserat Cetățuia de pe Straja în viața orașului și a devenit un partener solid pentru toți operatorii culturali ai Brașovului, indiferent dacǎ provin din mediul privat sau sunt instituții publice.

Centrul Cultural Apollonia organizează Clubul de Film Apollonia la Cinema Astra, găzduiește sau organizează expoziții de arte vizuale, lansări de carte, reprezentații de teatru, recitaluri muzicale, workshopuri educaționale, ateliere de creativitate, și editează ghidul cultural Culturama.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button