Timp liber

Gală de Balet, pe scena Operei Brașov

Gală de Balet, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 18.30, în Sala Operei, se va desfășura o Gală de Balet extraordinară, invitați fiind prim-balerinii: Candela Nieto și Lazaro Ortega de la Teatrul de Balet Sibiu, Mariya Lozanova Buzincu și Dumitru Buzincu (foto 1), de la Opera Națională Română Iași, Carla Dukai și Antonin Faraut de la Opera Națională Română Timișoara. Își dau concursul soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov. Participă, de asemenea, Studioul de balet pentru copii al Operei Brașov, îndrumător: Iulia Coșeriu. Prezentarea evenimentului va fi făcută de Simona Manole.
Gala de Balet este o călătorie în universul dansului și reunește fragmente din spectacole de balet însemnate, cunoscute și apreciate din repertoriul genului, multe dintre ele noutăți pentru publicul brașovean.

În prima parte a spectacolului, vor fi momente de balet clasic, din: „Lacul lebedelor” de P.I. Ceaikovski, „Don Quijote” și „Bayadera” de L. Minkus sau „Coppélia” de L. Delibes. În a doua parte a galei, fragmente de balet neoclasic și modern, „Bodies & Emotions” de Ph. Glass, „Passing” de C. de Saint-Saëns sau „Dragoste de mamă”, pe muzica semnată de Secret Garden. Baletul Operei Brașov a pregătit, special pentru seara de sâmbătă, numere noi de balet, cum ar fi „According to the Real”, pe muzica lui Wim Mertens.
Gala de Balet va aduce, pe scena Operei Brașov, nume importante ale vieții dansului din România. Soliștii Candela Nieto și Lazaro Ortega de la Teatrul de Balet Sibiu vin pentru prima dată pe scena Operei Brașov, ei provenind din Spania și, respectiv, Mexic.
Prim-balerinii Mariya Lozanova Buzincu și Dumitru Buzincu țin capul de afiș al spectacolelor de balet de la Opera Națională Română Iași.
Carla Dukai și Antonin Faraut, de la Opera Națională Timișoara, vor prezenta un fragment din cea mai recentă premieră în care dansează, „Bodies & Emotions”.

Regia artistică a galei este semnată de Alexandru Fotescu. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafiile sunt creațiile lui Marius Petipa, Asaf Messerer, Anton Dolin, Jules Perrot, Ovidiu Matei Iancu, Iulia Coșeriu, Dorin Mirea și Alexandru Fotescu. Maeștri de repetiții: Melania Condoiu, Diana Drăgan, Mihaela Pop. Regie scenă: Alexandra Scriminț.

Spectacolul este sold-out.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button