Timp liber

Fiul nerecunoscut al lui Brâncuși, călătorie pe urmele tatălui

Fiul nerecunoscut al lui Brâncuși, călătorie pe urmele tatălui. Astăzi se împlinesc 147 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși. De aceea, Muzeul de Artă Brașov ne invită la proiecția filmului „În căutarea tatălui pierdut” (2016) în regia lui Ionuţ Teianu. Astăzi, de la ora 17.00, la sediul muzeului.

John Moore (1934-2016) a fost fiul pianistei Vera Moore și fiul nerecunoscut al lui Constantin Brâncuși. În urma unei promisiuni făcute mamei sale, John a păstrat acest secret până la vârsta de 78 de ani. În 2012 a început să lupte pentru recunoaștere și a pornit într-o călătorie pe urmele tatălui său.

„Făcând acest film, «În căutarea tatălui pierdut», am vrut să explorez omul din spatele artistului de geniu”, povestește regizorul Ionuț Teianu.

Filmul a fost pus la dispoziției de casa de producție Libra Film Productions.

Participanții la acest eveniment vor avea ocazia să vizioneze și o micro-expoziție de sculptură a elevilor Liceului de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” Brașov. Aceasta a fost realizată în urma unor activități dedicate aniversării lui Constantin Brâncuși.

Articole asemănătoare

Intrarea este liberă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button