Timp liber

Filme noi, cu acces gratuit, la Cinema Astra

Filme noi, cu acces gratuit, la Cinema Astra

Filme noi, cu acces gratuit, la Cinema Astra. De astăzi până duminică, cinefilii sunt aşteptaţi la Cinema Astra, la Zilele Filmului Maghiar, ediţia a II-a. Toate filmele sunt producţii noi (2022 şi 2021), subtitrate în limba română, iar intrarea la evenimente este gratuită.

Gala de deschidere de vineri, ora 19.00, prezintă povestea alpinistului maghiar de origine română Erőss Zsolt (Trill Zsolt). Originar din Miercurea Ciuc, Zsolt Erőss este primul alpinist maghiar care a urcat pe Everest şi care a atins alte zece dintre cele paisprezece vârfuri himalayene de peste opt mii de metri, ultimele două cu proteză la un picior. A murit în 2013, la coborârea de pe vârful Kangchenjunga (8586 m), alături de coechipierul său Kiss Péter.

Sâmbătă, de la ora 12.00, cei mici vor putea viziona, alături de părinţi sau bunici, producţia de desene animate „Arcuşorii şi… Fie-ce-o-fi“.pe lângă filmul de desene animate, vor fi difuzate documentarul „Ochiul Parisului“, despre viaţa celebrului fotograf francez de origine maghiară Brassai, care şi-a luat numele după oraşul în care s-a născut, Braşov, dar şi filmul artistic „Jocul“, un film de spionaj a cărui acţiune se desfăşoară în perioada Cortinei de Fier.

Duminică, spectatorii vor putea urmări documentarul „Vis olimpic în Transilvania“, despre încercarea de a organiza, la Borşa, o ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, curmată de Tratatul de Pace la Paris, din 1947.

Toate filmele sunt producţii noi (2022 şi 2021), subtitrate în limba română, iar intrarea la evenimente este gratuită. Din cauza locurilor limitate, înscrierea este recomandată (nu obligatorie) şi se poate face la adresa de e-mail veresemese70@gmail.com sau prin trimiterea unui SMS la numărul de telefon 0749.618.017, cu numele filmului şi numărul de bilete solicitate.

Programul proiecțiilor îl găsiți aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button