Timp liber

Festivalul Narciselor de la Vad are loc astăzi

Festivalul Narciselor de la Vad are loc astăzi. Festivalul este un prilej excelent de a evidenția frumusețea dansului, a cântecului, portului și obiceiurilor populare din zonă, un eveniment la care participă formații populare și interpreți îndrăgiți de făgărășeni, dar și de turiștii veniți cu acest prilej, în zona Dumbravei Vadului.
Poiana Narciselor din Vad va avea parte astfel de deschiderea oficială, care la fel ca în anii precedenți, o să fie plină de distracție și voie bună.
Festivalul Narciselor de la Vad are loc astăzi. „Când am ales data, am luat în calcul evoluția meteo. Am pus 14 mai pentru că în luna martie a fost foarte cald. Noi am făcut lucrările necesare pe cele 6,7 hectare, pe care le avem în proprietate, în poiană și unde de fapt sunt narcisele și m-am temut că dacă așteptăm până pe 21 mai s-ar putea să nu mai avem narcise. Nu am luat în calcul că va veni vremea rece și s-ar putea ca pe 14 mai să nu fie înflorite, dar asta numai Dumnezeu știe și nu mai are nicio importanță, pentru că organizarea unui astfel de festival nu poate fi stabilită de la o zi la alta pentru că e vorba de contracte încheiate cu artiștii care vor urca pe scenă și atunci a rămas pe 14 mai 2023”, a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia, pentru „Salut, Făgăraș”.
Sărbătoarea Narciselor, festival de etnologie și folclor, se desfășoară în fiecare an, în jurul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena. Rezervația naturală „Dumbrava Vadului”, cunoscută mai ales sub numele de „Poiana Narciselor”, reprezintă singura rezervație naturală de profil din Europa.
Printre soliştii şi ansamblurile populare care vor urca pe scenă amintim Ionela Moruţan, Eugen Mihăilă, Mioara Marinca, Mariana Şandru, Viorica Cerbu, Flaviu Florea, Carmina Tatomir, Mioara Greavu, Iulia şi Horaţiu Haiduc, Formaţia de dansuri populare „Transilvania” Felmer, Ansamblul Folcloric „Făgăraşul”, Adina Roşca şi Cătălin Doinaş.
Festivalul Narciselor se organizează de fiecare dată doar pe cele 7 hectare ale comunei. Ariile în care se găsesc aceste flori, cum este poiana de la Vad, sunt declarate rezervaţii naturale, ceea ce înseamnă protecţie şi pentru specie.
La Vad sunt 398 de hectare aflate în arie protejată, pe care cresc narcise. Doar 7 dintre acestea sunt ale comunei, iar celelate 391 de hectare au proprietari privaţi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button