Timp liber

Eveniment în Parcul Central din Brașov, cu ocazia eclipsei parțiale de lună

Eveniment la Brașov…

Mâine, 28 octombrie, între orele 22.30 și 00.00, Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu Brașov organizează în Parcul Nicolae Titulescu (Parcul Central), în condițiile în care cerul va fi senin, o sesiune de observații ale lunii, cu ajutorul telescoapelor și lunetelor, cu ocazia eclipsei parțiale.

În noaptea dintre sâmbătă și duminică, 28-29 octombrie, în România va avea loc o eclipsă parțială prin umbră de Lună, puțin peste 12% din discul lunar urmând să se afle în conul de umbră al Terrei. Eclipsa va începe la ora 21.01, moment în care Luna intră în conul de penumbră al Pământului, fapt ce nu aduce modificări substanțiale în ce privește luminozitatea satelitului nostru, intrarea în conul de umbră urmând să înceapă la 22.35, cu maximul ”programat” la 23.14. Finalul eclipsei parțiale prin umbră va avea loc la 23.52, iar sfârșitul eclipsei, la 01.26, pe 29 octombrie.

Evenimentul este deschis publicului în mod gratuit. Atenție, observațiile vor avea loc numai în condițiile în care cerul va fi senin! Dacă vă aduceți cu voi lanterne sau frontale, vi se recomandă ca ele să aibă lumină roșie (obligatorie atunci când se fac observații de noapte).

Dacă vreți să aflați mai multe despre mecanismul formării eclipselor de lună, puteți să o faceți urmărind la Planetariul Brașov, de la ora 12.00, în zilele de miercuri, vineri și duminică, spectacolul ”Sistemul Solar, casa noastră”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button