Timp liber

„De Dragobete, iubește românește”. Azi, 1 martie

De Dragobete, iubește românește. Centrul Cultural Reduta și Ansamblul Folcloric Poienița vă invită la spectacolul folcloric „De Dragobete, iubește românește”, Azi, 1 martie, de la ora 18.00.
În tradiția românească, Dragobetele, Sântionul de primăvară, numit și Dragomir sau Iovan Dragobete, Cap de Primăvară, Dragobete era după legendă fiul Babei Dochia, fiind sărbătorit pe 24 februarie, 28 februarie sau chiar 1 martie.
Soliști: Alina Sârbu și George Muraru. Participă: Ansamblul Folcloric Crai Nou al Palatului Copiilor Brașov și Ansamblul Folcloric Poienița al Centrului Cultural Reduta.
De Dragobete, iubește românește. Pentru Alina Sârbu, muzica a fost mereu acel motor care i-a dat curaj și însuflețire atât în momentele grele ale vieții, cât și în cele frumoase. A studiat arhitectura la București, îmbrățișând cu dăruire această meserie, dar nu a uitat o clipă visul de a cânta în fața publicului. „Muzica este cea care mă face să mă simt acasă, oriunde m-aș afla. Fără ea, viața noastră ar fi un continuu murmur monoton”, spune Alina Sârbu.
George Muraru este interpret de muzică populară, profesor de canto popular la Școala de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov și cadru didactic asociat la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania. Cu o activitate de peste 20 de ani în domeniu, George Muraru a urcat pe numeroase scene din țară în cadrul spectacolelor de folclor, fiind prezent atât în emisiuni radio, cât și în cele TV.
Intrarea este liberă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button