Timp liber

Corul Madrigal prezintă Spectacolul „Săptămâna Patimilor” la Brașov

Marți 4 aprilie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susține în premieră la Brașov Spectacolul Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor” .

Spectacolul se desfășoară la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”și îi are a ca invitați pe tinerii actori Corneliu și Pavel Ulici, pianistul Abel Corban, precum și coruri de copii ale Programului Național Cantus Mundi din județul Brașov și din regiune.

| MyTex.ro
Corul Madrigal

Bilete și detalii sunt disponibile pe platforma Bilete.ro, la LINK

 „Spectacolul Extraordinar «Săptămâna Patimilor» prezintă spectatorilor o retrospectivă a ultimei săptămâni din viața lui Isus. De la bucurie și viață, la agonie și apoi la extaz, de la lumină, la întuneric și iar la lumină, spectacolul introduce publicul într-o avalanșă de emoții”- a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și regizorul spectacolului.

Regia și scenariul Spectacolului Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor” sunt semnate de Emil Pantelimon, decorurile de Vladimir Turturica, iar design-ul de lumini aparține lui Alin Popa. Dorin Popovici creează video mapping-ul, iar Gabriel Scîrlet semnează regia muzicală. 

Corul Madrigal

Alături de Corul Madrigal, pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu„ din Brașov vor urca următoarele coruri: „Corona Melos” din Brașov, dirijor Camelia Epure „Voinicei”, Sita Buzăului, județul Covasna, dirijor Laura Mitrofan, „Anstasis” din Târgoviște, județul Dâmbovița, dirijor Lucian Constantin Mileșan, „Cantissimo”, Sânpetru, județul Brașov, dirijor Diana Ramona Dumitrașcu și „Allegro” din Brașov, dirijor Ionela Gheorghica.

Spectacolul de la Brașov al celebrului ansamblu face parte din Turneul național de Paște, ce se desfășoară în perioada 29 martie – 13 aprilie în 8 orașe din România: Bacău, Iași, Târgu Mureș, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și București.

Corul Madrigal

Turneul de Paște se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de evenimente speciale, ce se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.

Parteneri: Senatul României, Institutul Cultural RomânCompania Națională Aeroporturi BucureștiCarpatinaOpera Comică pentru CopiiCircul Metropolitan BucureștiUNIMIRUSAMV Cluj-NapocaClubul Sportiv Rapid RomâniaTeleviziunea română

Recomandat de Europa FM

Parteneri media: AGERPRESAgenția de cArteBookhubEdiția de dimineațăGala Societății CivileLeviathan.roNațional TVMunteanuPlayU.roRadio BUCUREȘTIRadio France International RomâniaRadio România CulturalRadio România MuzicalRadio TrinitasNațional FMRADORRevista PsychologiesRevista Timpulspotmedia.roTVR CulturalTrinitas TVZiarul MetropolisZile și NopțiMonitorul de FăgărașMyTex BrașovMonitorul ExpresNews BrașovRadio Star FăgărașPunctulZi de ZiI like ClujCluj4Evercluj.comRadio Renașterea ClujBihoreanulCrișanaInfo Oradea

Corul Madrigal

Înființat în anul 1963 de către legendarul muzician și dirijor Marin Constantin (1925–2011), Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a devenit un reper al vieții muzicale și diplomației culturale naționale și internaționale. Este definit prin sonoritatea sa specifică, tehnica non-vibrato-lui, amplasamentul stereofonic în scenă și costumele impunătoare. Repertoriul său este îndreptat către renaștere, muzica preclasică și clasică, romantism, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. Prezența scenică și componența ansamblului au fost în permanență rafinate, astfel încât performanța sa a ajuns să fie comparată de critici cu „o vioară Stradivarius în mâna lui Paganini”.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate. 

Pe 1 martie 2023, la Palatul Parlamentului, Senatul României a inaugurat oficial „Galeriile Madrigal – Marin Constantin”, un spațiu dedicat, care găzduiește evenimente culturale și expoziții temporare și permanente ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, care reunește în prezent peste 1.800 de coruri și peste 63.000 de copii din țară și diaspora.

Corul Madrigal

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button