Timp liber

Concert „Tănase Fit’s Piaf”

Concert „Tănase Fit’s Piaf”

Concertul „Tănase Fit’s Piaf” este evenimentul la care braşovenii sunt invitaţi astăzi, 21 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta, cu prilejul Zilei Europene a Muzicii. „Tănase Fit’s Piaf” îmbină într-un mod surprinzător stilurile celor două mari doamne ale cântecului francez şi românesc, Édith Piaf şi Maria Tănase. Cele două cântăreţe reprezintă repere semnificative ale Alexandrei Fits.

Pe Maria Tănase, Alexandra Fits a descoperit-o la bunicii ei din Apuseni, unde auzea frecvent cântece din repertoriul „Privighetoarei”. Apoi, la vârsta de 11 ani a găsit în biblioteca părinţilor integrala pe vinil a înregistrărilor ei, care i-au rămas imprimate în suflet. În aceeaşi perioadă, Alexandra a călătorit cu părinţii ei în Franţa, unde a descoperit-o pe Édith Piaf.

Visul de a cânta precum cele două mari doamne ale cântecului a prins viaţă în sufletul ei şi s-a realizat atunci când s-a mutat la Braşov, pentru a studia pianul la Facultatea de Muzică. Ideea a devenit realitate datorită colaborării cu Mariano Castro, care a realizat cu rafinament aranjamentele orchestrale ale unor piese din repertoriul Mariei Tănase şi ale lui Édith Piaf.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button