Timp liber

Club de lectură, la Brașov

Club de lectură, la Brașov

O iniţiativă culturală inedită va fi pusă în aplicare vineri, 21 iunie, odată cu prima ediţie a evenimentului „Clubul de carte «Prometeus»”. Acesta se va desfăşura începând cu ora 18:00, în spaţiul situat pe Strada Michael Weiss, nr. 39, unde iubitorii de lectură sunt invitaţi să-şi împărtăşească pasiunea comună.

Organizatoarea evenimentului este Simona Nicoleta Mangu, scriitoare, cititoare pasionată, profesor ca vocație, actriță şi terapeut holistic. „Proza umoristică în literatura română” este propunerea sa ca temă de discuţie pentru prima întâlnire a Clubului de carte.

Mă gândeam că noi, oamenii, venim aici, în această dimensiune, să experimentăm în primul rând conexiunea. Acesta ar fi principalul avantaj al unui club de carte: să realizeze conexiunea. În primul rând, conexiunea cu ceilalți, căci un club de carte presupune socializare și interacțiune, participare la dezbateri literare pe anumite teme, cunoașterea altor cititori și a unor perspective diferite asupra unei cărți care ne-a plăcut la un moment dat. Apoi, putem realiza mai bine conexiunea cu noi înșine, căci unii dintre noi ne regăsim în cele citite, în personajele cărților, și, de ce nu, putem scrie noi înșine, căci mulți dintre cititorii adevărați speră, în secret, să devină autori cunoscuți. Nu în ultimul rând, în cadrul unui club de carte putem realiza mai profund conexiunea cu o carte în format tipărit, într-o vreme în care informația și mai ales cartea sunt mai căutate în format virtual”, crede Simona Nicoleta Mangu.

În opinia sa, este oportună deschiderea unui club de carte al Brașovului, care să fie organizat lunar, cu prezență fizică, iar în acest cadru participanții să poată dezbate anumite teme citite, să devină ei înșiși creatori și să-și facă noi prieteni pe baza unei pasiuni comune.

Clubul de carte se adresează persoanelor de toate vârstele, bunici sau nepoți, care au pasiunea cititului, indiferent că este vorba de beletristică, cărți de specialitate, literatură de dezvoltare personală etc. De asemenea, creatorii, scriitorii consacrați, dar şi cei la început de drum pot să-și prezinte din propriile creații, fiind așteptați cu mare drag.

Dragi brașoveni şi dragi împătimiţi ai lecturii de pretutindeni, vă invit din toată inima la prima ediție a Clubului de carte «Prometeus», care va avea loc vineri, 21 iunie, la ora 18:00, pe Strada Michael Weiss nr. 39, într-o locație cochetă și primitoare. Timp de aproximativ două ore vom sta la un ceai sau o băutură mai adecvată anotimpului, după preferințe, vom discuta, vom socializa, vom citi, poate chiar vom crea. Participarea va fi pe bază de donație, pentru asigurarea chiriei sălii și a tratației. Vă rog să confirmați participarea printr-un mesaj la 0737.435.629, căci locurile în sală sunt limitate”, este invitaţia pe care o lansează Simona Nicoleta Mangu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button