Timp liber

„Clasic e fantastic” – demonstrează Irina Sârbu

„Clasic e fantastic” – demonstrează Irina Sârbu. Concertele educative și programele pentru copii au devenit o parte foarte importantă a activității Filarmonicii Brașov. Instituția a pus în ultimii doi ani un accent extrem de mare pe educația muzicală și culturală și pe promovarea valorilor în rândul tinerilor. 
Din acest motiv, pe lângă clasicele concerte educative, astăzi, la Filarmonica Brașov va avea loc de două ori un spectacol interactiv pentru copii: „Lecția de jazz”.
„Clasic e fantastic” e denumirea unui proiect de educație pentru copii și publicul larg.

Acest concert o are ca protagonistă pe Irina Sârbu. Ea e însoțită de formația sa compusă din Puiu Pascu – pian, Tudor Parghel – percuție si Ciprian Parghel – contrabas. Artiștii propun un dialog permanent cu sala, în care fiecare informație „didactică” este pe loc transpusă în practică.
Astfel, istoria scat-ului este urmărită de copii „pe viu”, iar ritmurile proprii jazz-ului american se arată a fi la îndemâna tuturor. Scat e un stil vocal specific jazului, în care interpretul substituie textului melodiei silabe sau sunete onomatopeice cu valoare ritmico-fonetică, imitând improvizația instrumentală.

„Clasic e fantastic” – demonstrează Irina Sârbu. Abordând un repertoriu variat – piese standard, piese populare românești, cântece pentru copii etc., artiștii demonstrează că se poate face jazz pe orice melodie. De exemplu, chiar și pe „Dacă vesel se trăiește” sau „Twinkle, Twinkle, Little Star”.

La Brașov, „Lecția de jazz” va avea loc astăzi, de la 10.30 și de la 12.00, la Sala Patria.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button