Timp liber

BNR – expoziție exterioară la Brașov / Despre ce este vorba

BNR – expoziție exterioară la Brașov

Banca Națională a României (BNR) – Agenția Brașov, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, organizează în perioada sărbătorilor de iarnă expoziția în aer liber „Banca Națională a României – tradiție și actualitate”. Proiectul este unul cultural. Susține demersurile constante ale instituției de informare a publicului larg cu privire la rolul și funcțiile băncii centrale.

Organizată pe Promenada Bd. Eroilor, vizavi de clădirea Modarom, expoziția este deschisă tuturor trecătorilor. Brașovenii vor putea afla informații despre istoria BNR – a șaisprezecea bancă centrală din lume din perspectivă cronologică. A fost înființată în anul 1880, fondatorul instituției fiind Eugeniu Carada.

O secțiune aparte este dedicată sediului central, care funcționează în două clădiri monumentale – Palatul Vechi și Palatul Nou – amplasate în Centrul Vechi al Bucureștiului, precum și dezvoltării rețelei teritoriale a BNR. Aceasta este compusă în prezent din 6 sucursale regionale și 13 agenții, care funcționează în clădiri de patrimoniu, restaurate în ultimii ani. Biblioteca și Muzeul BNR, dar și rolul instituției în context european, sunt, de asemenea, illustrate.

BNR – expoziție exterioară la Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
9 luni în urmă

[…] săptămânii „Școala Altfel”, în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, Banca Națională a României – Agenția Brașov organizează la sediul său din Piața Sfatului nr. 26 lecții de educație […]

Back to top button