Sport

Ziua alergării la Brașov

Ziua alergării la Brașov

Trei concursuri pentru un eveniment istoric – 15 noiembrie 1987 – au avut loc astăzi în orașul nostru. Este vorba de Crosul 15 Noiembrie, Campionatul Național de alergare pe șosea – 5 kilometri și Brașov 5K – un concurs de performanță pentru atleți profesioniști din 10 țări.

La Brașov 5K, la masculin, s-a impus kenyanul Michael Kibet, 23 de ani. El a stabilit un nou record, cu timpul de 13 minute și 26 de secunde.

Ziua alergării la Brașov | MyTex.ro
Ziua alergării la Brașov 4

Competiția feminină de la Brașov 5K a fost câștigată de Welde Bertukan, o atletă de 18 ani din Etiopia. Aceasta s-a impus cu timpul de 15 minute și 43 de secunde.

Campionatul Național de Alergare pe Șosea 5K, aflat la prima ediție, a adunat la start un număr record de participanți, 154.

Proba feminină a fost câștigată de Adelina Panaet – CS Știința Bacău. Aceasta a obținut un timp de 15 minute și 47 de secunde.

La masculin s-a impus Andrei Dorin Rusu, 23 de ani, de la CSM Craiova. El a alergat distanța în 13 minute și 38 de secunde.

30 de familii la start

Crosul 15 Noiembrie este cea mai importantă competiție sportivă organizată anual la Brașov, în semn de omagiu pentru Revolta Anticomunistă din 15 Noiembrie 1987. Este finanțată din bugetul Primăriei Brașov. Peste 220 de sportivi s-au înscris la feminin și aproape 350 la masculin. Totodată, 30 de familii au luat startul la cros. Traseul crosului, cu o lungime de 5 kilometri, este același cu cel pe care manifestanții l-au parcurs pe străzile Brașovului în toamna lui ’87. Prima ediție a avut loc în anul 1990. Întrecerea braşoveană a atras de-a lungul timpului personalități marcante ale atletismului românesc și internațional: Iolanda Balaş, Maricica Puică, Paula Ivan, Gabriela Szabo.

Ziua alergării la Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 an în urmă

Organizare de cacat. Printre altele au uitat sa premieze pe podium castigatorul Crosului Popular de la grupa M20-22. Chiar daca li s-a spus, au trecut peste. Culmea e ca nu este numai castigatorul grupei sale de varsta, este si castigatorul… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare